Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

ryba

Zadomawiam się
I tak to wniosek złożony 4.08.2022, prośba o aktualizację i aktualizacja w tym samym dniu 26.10, 18.01.23 potwierdzenie pozytywnej oceny, 24.03 uszczegółowienie warunków umowy czyli cesja i klauzula. Z ciekawostek to zgodnie z instrukcją należy tylko przygotować do podpisu, bez podpisu i bez odsyłania... Status wniosku: oczekuje na złożenie w funduszu.
Pytanie - dostałem uszczegółowienie - ale jak wchodzę w aktualizacje to nie ma opcji stworzenia uzupełnienia .. tzn raz składałem aktualizacje i wtedy poszło (zasadnicz brakuje tylko RODO - bo na starcie w OC AC zrobiłem cesje a tamto ubezpieczenie cały czas jest aktualnym ) żeby było ciekawiej to dostałem to dziś..a w funduszu niema nikogo więc można dzwonić ...

piotrekws

Nowy na Forum
Pytanie - dostałem uszczegółowienie - ale jak wchodzę w aktualizacje to nie ma opcji stworzenia uzupełnienia .. tzn raz składałem aktualizacje i wtedy poszło (zasadnicz brakuje tylko RODO - bo na starcie w OC AC zrobiłem cesje a tamto ubezpieczenie cały czas jest aktualnym ) żeby było ciekawiej to dostałem to dziś..a w funduszu niema nikogo więc można dzwonić ...
Ja postępowałem zgodnie z ich instrukcją https://www.gov.pl/attachment/47185d78-088b-42eb-8aa7-e617ab1140d3
Ta aktualizacja to nic innego jak kopia wniosku, w którym można dokonywać zmian i tak jak przy wcześniejszych wersjach na koniec zatwierdzamy i zapisujemy i przygotowujemy do podpisu i na tym chyba koniec... Na chwilę obecną czekam i cisza.

ryba

Zadomawiam się
Ja postępowałem zgodnie z ich instrukcją https://www.gov.pl/attachment/47185d78-088b-42eb-8aa7-e617ab1140d3
Ta aktualizacja to nic innego jak kopia wniosku, w którym można dokonywać zmian i tak jak przy wcześniejszych wersjach na koniec zatwierdzamy i zapisujemy i przygotowujemy do podpisu i na tym chyba koniec... Na chwilę obecną czekam i cisza.
Dodzwoniłem się... okazało się że trzebbayło zalogować się za pomocą maila klikając w link z umową (do tej pory uzywałem wyłącznie profilu zaufanego aby logować sie do generatora..) 1 - wchodzimy koniecznie z linku -Umowa w mailu i 2 jak wyświetli się pole do logowania logujemy się za pomocą maila.

Last edited:

Frunek

Fachowiec
Wysłałem już wniosek, ale dopiero teraz dostałem stały dowód rejestracyjny. Jest możliwość dołączenia go do wysłanego już wniosku, czy czekać aż fundusz sam o to poprosi? (a poprosi na pewno z tego co czytam wyżej)

KrzysztofFly

Moderator
Wysłałem już wniosek, ale dopiero teraz dostałem stały dowód rejestracyjny. Jest możliwość dołączenia go do wysłanego już wniosku, czy czekać aż fundusz sam o to poprosi? (a poprosi na pewno z tego co czytam wyżej)
Może już dokładnie nie pamiętam (bo u mnie niedługo rok będzie), wydaje mi się, że gdzieś była informacja, że trzeba od razu dołączyć stały dowód. Teraz zapewne będziesz musiał poczekać do czasu, że Ci zwrócą wniosek do uzupełnienia.

Maruda

Zadomawiam się
A od kiedy się liczy wymagany przebieg?? W momencie zakupu ma ok 20 km czekam miesiąc na twardy dowód potem parę miesięcy na umowę, od dnia podpisania umowy mam 24 miesiące na rozliczenie przebiegu czy od dnia zakupu 24 miesiące? Bo przy rocznym oczekiwaniu na dotacje to wychodzi że auto trzeba trzymać minimum 3 lata... Kurczę osoby prywatne obsługują w 2-3 miesiące, leasingi też a JDG prawie rok... I te sprawozdania z trzech lat... Masakra...

piotrekws

Nowy na Forum
A od kiedy się liczy wymagany przebieg?? W momencie zakupu ma ok 20 km czekam miesiąc na twardy dowód potem parę miesięcy na umowę, od dnia podpisania umowy mam 24 miesiące na rozliczenie przebiegu czy od dnia zakupu 24 miesiące? Bo przy rocznym oczekiwaniu na dotacje to wychodzi że auto trzeba trzymać minimum 3 lata... Kurczę osoby prywatne obsługują w 2-3 miesiące, leasingi też a JDG prawie rok... I te sprawozdania z trzech lat... Masakra...
Czas i przebieg się przecież liczy od zakupu...

Arrczi

Fachowiec
Ja już 20 k tys. i dalej czekam na podpisanie umowy o dofinansowanie :)
Czyli przebieg nie ma znaczenia tylko to co deklarujesz. Nowy, pierwszy właściciel kupiony w salonie, faktura.

acc

Zadomawiam się
Już tak zrobiłem. Wysłałem im podpisaną umowę przez e-puap. Dostałem potwierdzenie na maila.
Jak im coś nie będzie pasowało to mi odpowiedzą oficjalnie. Dokument jest podpisany tak jak chcieli. Wysłałem im przez e-puap więc nie widzę problemu. Przecież aplikacja gwd robi to samo w ostatnim kroku :) Zobaczymy jak zareagują.
Hej, jaki był finał takiego sposobu wysyłki umowy? Dostałeś już kasę? Czy udało się podpisać tylko podpisem jednorazowym za 15zł, czy ostatecznie i tak musiałeś kupić pełny podpis kwalifikowany?