Faktura musi być przed płatnością, na fakturze masz 7 dni na płatność.A ile czasu mijało w Waszych przypadkach pomiędzy nadaniem VIN, a SMS-ami żeby płacić? A faktura/pro-forma może być przed płatnością? Bo mi bank nie zapłaci bez faktury.
Faktura musi być przed płatnością, na fakturze masz 7 dni na płatność.A ile czasu mijało w Waszych przypadkach pomiędzy nadaniem VIN, a SMS-ami żeby płacić? A faktura/pro-forma może być przed płatnością? Bo mi bank nie zapłaci bez faktury.
Może w takim wypadku, jak już się pojawi do odbioru, powinien go dokładnie obejrzeć, być może pojawiła się na nim szkoda w transporcie i teraz na szybko próbują to naprawić. Taką sytuację miał mój znajomy w Mazdzie, po informacji, że auto już jest w Polsce, pojawiła się cała seria dziwnych powodów opóźniających odbiór o około 2 tygodnie, a jak już samochód odebrał (on sam się na autach nie zna) i przyjechał szczęśliwy do domu, to się okazało, że pokrywa silnika jest pomalowana (do tego całkiem brzydko). Zalecam więc wnikliwe oględziny, bo tak jak inny kolega wspominał, takie sytuacje nie zdarzały się nawet pod koniec Q1, gdzie naprawdę był szał.Ja też w razie czego mogę pomoc. Warto pomagaća na s8 przy Markach/Ząbkach jestem praktycznie codziennie.
W ogóle cała ta sytuacja to jakiś śmiech bo kolega ma vin końcówka 610 a ja 609. Mój stoi bo go widziałem. Później były kolejne dostawy w tym Performancy białe. Serio kolejnego numeru akurat nie ma?!?!
sms żeby zapłacić to jedno. faktura do zamówienia to drugie. Smsa dostaniesz na 99% bo to generuje system. Fakturę dostaniesz dzień przed wymaganą płatnością (ja i kilka innych osób tak dostaliśmy). Czyli napisali do mnie w poniedziałek o 17:00 że do jutra do 17:00 mają być pieniądze inaczej anulują zamówienie (a nie tylko zabiorą VIN)... Jak chcesz odebrać to auto to niech tam w banku czekają na odpowiedni moment jak rewolwerowiec w południe, bo może być za późnoA ile czasu mijało w Waszych przypadkach pomiędzy nadaniem VIN, a SMS-ami żeby płacić? A faktura/pro-forma może być przed płatnością? Bo mi bank nie zapłaci bez faktury.
A to w ogóle jest bardzo ciekawy wątek. Ja wielokrotnie jak kupowałem auto w inchcape, to jak już przyjechało do nich lawetą, to właśnie często jeszcze tydzień stało u nich, w tamtych latach nawet nie zastanawiałem się po co oni je tyle trzymają, mycie auta to 2 godziny i tyle. Zresztą tutaj na forum w sekcji o kia ev6 i innych też jest info, że już auto w Polsce jest ale jeszcze 2 tygodnie zanim będą mogli wydać. Wydaje mnie się, że właśnie w tym czasie dealer robi vehicle inspection i poprawia wszystkie niedoróbki. W tesli tego nie ma, auto prosto z fabryki idzie do klienta i on sam ma sobie zrobić inspection i zgłosić rzeczy do poprawy. Sprytny ten model dealerski, albo z drugiej strony ktoś powie, że prymitywny ten model tesli pokazujący "kuchnię" dostawy nowego auta. Stąd też te narzekania niektórych na jakość w tesli bo jak to ktoś powiedział ludzie nie powinni wiedzieć jak się robi kiełbasę i politykę.Może w takim wypadku, jak już się pojawi do odbioru, powinien go dokładnie obejrzeć, być może pojawiła się na nim szkoda w transporcie i teraz na szybko próbują to naprawić. Taką sytuację miał mój znajomy w Mazdzie, po informacji, że auto już jest w Polsce, pojawiła się cała seria dziwnych powodów opóźniających odbiór o około 2 tygodnie, a jak już samochód odebrał (on sam się na autach nie zna) i przyjechał szczęśliwy do domu, to się okazało, że pokrywa silnika jest pomalowana (do tego całkiem brzydko). Zalecam więc wnikliwe oględziny, bo tak jak inny kolega wspominał, takie sytuacje nie zdarzały się nawet pod koniec Q1, gdzie naprawdę był szał.
Pisałem wczoraj już na ten adres rano i niestety bez odpowiedzi ;(Piotr Czochra <[email protected]>
średnio jeden mail na 24h, znam chłopaka z salonu, bardzo uprzejmy i zaangażowany