Lakier Tesla Model 3 LR 2021 :(

Bartosz

Pionier e-mobilności
Ok progi oklejone
Ładnie. Fajnie, że z tyłu tak wysoko i zachodzi na ten rant. Ja mam niestety niżej. Wszyscy praktycznie jadą z gotowych wykrojników. Takie zamawiają i praca ogranicza się do naklejenie oraz drobnych korekt. To co zaznaczyłem to jest jakiś brud czy odbicie?

Zrzut ekranu 2021-06-25 o 14.03.38.png

slaveq

Pionier e-mobilności
Ładnie. Fajnie, że z tyłu tak wysoko i zachodzi na ten rant. Ja mam niestety niżej. Wszyscy praktycznie jadą z gotowych wykrojników. Takie zamawiają i praca ogranicza się do naklejenie oraz drobnych korekt. To co zaznaczyłem to jest jakiś brud czy odbicie?

View attachment 1228
To co zaznaczyłeś to jest rant oklejenia do tego miejsca będą Chińskie chlapacze, no może nie do tego dokładnie ale kazałem im okleić też tutaj.

Bartosz

Pionier e-mobilności
To co zaznaczyłeś to jest rant oklejenia do tego miejsca będą Chińskie chlapacze, no może nie do tego dokładnie ale kazałem im okleić też tutaj.
Dzięki. To jeszcze trochę Cię pomęczę. Masz dodatkowe uszczelki w drzwiach zamontowane, bo na jednym ze zdjeć coś widać w szczelinie między drzwiami, a błotnikiem.

slaveq

Pionier e-mobilności
Dzięki. To jeszcze trochę Cię pomęczę. Masz dodatkowe uszczelki w drzwiach zamontowane, bo na jednym ze zdjeć coś widać w szczelinie między drzwiami, a błotnikiem.
Tak mam dodatkowe uszczelki zamontowane, nie są one jakoś super zrobione (w drzwiach od strony kierowcy poszło nawet ok ale z drugiej zrobiłem to dość niechlujnie). Jeśli chodzi o hałas to raczej nic nie dają, jeśli chodzi o brud dają dużo. Tak się zacząłem zastanawiać, czy jak zdemontuję te chlapacze oryginalne i zamontuję chińskie to przez tą dziurę na dole progu (gdzie chlapacz oryginalny jest przykręcany) nie będzie się dostawał syf i czy można to czymś załatać? Ktoś robił już taką przekładkę?

slaveq

Pionier e-mobilności
Coś takiego kupiłem, wyglądają porządnie. https://m.aliexpress.com/item/4000898835703.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.edb74abfNoa0V6&browser_id=864f4f167e104be2beecc91376cf72f4&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=17a450e8a9491f8ec90aad81f15065c0d35b0824e4&gclid=&_imgsrc_=ae01.alicdn.com/kf/He0e3d7c296d44676b2df785c25c8424bq.jpg_640x640Q90.jpg

Dziś odkręciłem na próbę jeden z chlapacze przednich i widzę problem. Po wycięciu kawałka plastiku do montażu zostaje spora dziura którą warto by czymś zalepić bo inaczej będzie problem z syfem który się tam dostanie. Postaram się zdjęcie wrzucić jak zrobię.

Last edited: