TESLA VISION jestem zaskoczony dobrym działaniem

bart_zaw

Posiadacz elektryka
parkuje od zawsze tyłem i nie rozumiem waszych problemów :)
Nie zawsze i nie wszędzie można. Przyznam jednak że po ostatniej aktualizacji przód zaczął jakoś lepiej działać -- pokazuje 30cm i zaraz stop i rzeczywiście zostaje mi jakiś margines tej odległości podanej. Względem wcześniejszych 80cm= 1cm w realu to jest postęp ale nadal nie ufam - mamy trudny związek ale wieżę w wszchemogącego Elona - ześle mi kiedyś aktualizację taką że Amerykańscy Naukowcy nawet potwierdzą.

danielm

Pionier e-mobilności
Nie zawsze i nie wszędzie można. Przyznam jednak że po ostatniej aktualizacji przód zaczął jakoś lepiej działać -- pokazuje 30cm i zaraz stop i rzeczywiście zostaje mi jakiś margines tej odległości podanej. Względem wcześniejszych 80cm= 1cm w realu to jest postęp ale nadal nie ufam - mamy trudny związek ale wieżę w wszchemogącego Elona - ześle mi kiedyś aktualizację taką że Amerykańscy Naukowcy nawet potwierdzą.
co to znaczy że nie zawsze i nie wszędzie można?

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam wejście do garażu z przodu po lewej. W zimie np musiał bym otworzyć garaż wyjść na zewnątrz, dostać kataru obchodząc samochód, aby wsiąść. ...
Niestety w 1995r miałem jeden samochód i wtedy raczej perspektyw na więcej nie bylo. Teraz grzechem jest robić garaż na jedno auto, wtedy grzechem było nie mieć w garażu kanału.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
zaparkować tyłem.
- Jeżeli masz miejsca w garażu wąskie i stawiasz z sąsiadami na przemiennie aby nie obijać sobie samochodów nawzajem.
- Jeżeli tak jak ja masz mało miesjca pod domem do wyjazdu i musisz przodem się docisnąć do innego auta żeby z tyłu zostawić więcej miejsca.
znajdzie się kilka przykładów więcej ale te są z moich osobistych - oczywiście wolę tyłem parkować gdzie się da i kiedy się da ale nie zawsze masz wybór.

pluto

Pionier e-mobilności
Być może wcześniej tego nie zauważyłem ale w korkach nawet w miarę dobrze pokazuje odległości przed i za pojazdem ;)

IMG_20230512_135308 II.jpg

mm-tesla

Posiadacz elektryka
IMG_2100.jpeg
W windzie, nigdzie nie było 50cm

pluto

Pionier e-mobilności
Chyba w to nie wierzysz że stoisz 86 cm przed… czy wierzysz ?
To jeszcze nie działa dobrze…
Nie wychodziłem i nie mierzyłem ale w okolicach metra na pewno stałem.
Za to w pod domem mierzyłem i pokazywało prawie dokładnie, więc tyle w temacie działania :)

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Nie wychodziłem i nie mierzyłem ale w okolicach metra na pewno stałem.
Za to w pod domem mierzyłem i pokazywało prawie dokładnie, więc tyle w temacie działania :)
Jeżeli do ogrodzenia lub ściany to przód pokazuje OK z 30cm zaraz przeskakuje na STOP przy parkowani. Jednak codziennie parkuje przodem do przodu Mini i tutaj już niestety porażka bo na ekranie 50cm jak tablice rej. już się spotkają więc wiem że przy 80cm z ekranu zostawiam margines 20-30cm.