A po co?No to gówniana wiadomość. Cały pic polegał na różnicy cen i godzinach czy dniach. Pewnie G11 kolejny raz u mnie powróci?
A nie masz gdzieś zastosowanej "tarczy"?Również dostałem (około 3600 od początku roku do 30.04) oczywiście przekroczyłem magiczne 2MWh i dla G12R wygląda to tak: T1 1,3479zł; T2 1,0042zł brutto.
Ja mam jeszcze innego fikołka na fakturze którego nie rozumiem. Kwota z podsumowania faktury nie zgadza się z kwotą do zapłaty, rozjeżdża się o ponad 500zł i nie mogę pojąć skąd ta różnica.
Druga sprawa to wszystkie taryfy z grupy G12 chyba się zrównały w tym roku?
Nie, mam rozbicie osobno styczeń, później kilka kWh za okres 02-04 po stawkach jak w styczniu. dalej ten sam okres po stawkach dzisiejszych za resztę zużycia -> podsumowanie, vat -> suma X -> do zapłaty X+~500. Napisałem do ich suportu i czekam na wyjaśnienie.A nie masz gdzieś zastosowanej "tarczy"?
Też się nad tym zastanawiam. Rozbudowałem PV i teraz teoretycznie powinno pokryć moje zapotrzebowanie. G12 z PV opłaca się dla tych którym PV nie pokrywa zapotrzebowania. Tak miałem do tej pory.No to gówniana wiadomość. Cały pic polegał na różnicy cen i godzinach czy dniach. Pewnie G11 kolejny raz u mnie powróci?
To wtedy chyba faktycznie nie ma sensu mieć G12.Też się nad tym zastanawiam. Rozbudowałem PV i teraz teoretycznie powinno pokryć moje zapotrzebowanie.
nie no czekaj, jak za 2MWh? to co oddajesz musisz pomnożyć x 0,8/0,7 w zależności od zgłoszonej mocy PVJa wczoraj odkryłem w BOK'u Tauronu wystawioną w końcu prognozę na ten rok (a raczej pierwsze 10 miesięcy). Kogoś tak nieźle pogrzało, przy taryfie sprzedawcy naliczyli za 2MWh prawie 4kPoszła wiadomość, że fotowoltaika jest w trakcie rozbudowy i powinna pokryć zużycie, w związku z czym proszę o korektę prognoz na wyłącznie opłaty stałe. Nie mam zamiaru ich kredytować
![]()
WOW, patrząc na te wartosci to po odliczeniu produkcji z fotowoltaiki *0.8 to za brakujące 3338kWh chcą 3879PLN? Średnio z kosztami stałymi 1kWh wychodzi 1,16PLN. Drogo...Ja wczoraj odkryłem w BOK'u Tauronu wystawioną w końcu prognozę na ten rok (a raczej pierwsze 10 miesięcy). Kogoś tak nieźle pogrzało, przy taryfie sprzedawcy naliczyli za 2MWh prawie 4kPoszła wiadomość, że fotowoltaika jest w trakcie rozbudowy i powinna pokryć zużycie, w związku z czym proszę o korektę prognoz na wyłącznie opłaty stałe. Nie mam zamiaru ich kredytować
![]()