Wrażenia z jazdy w trasie

Jan2

Zadomawiam się
Czy ktoś kto posiada Y Performance sprawdzał juz przyspieszenie? Ja próbowałem i aplikacja która mam na telefonie (a nawet dwie) pokazują ze nieważne jakbym się nie starał nie mogę zejść później 5s. Wiadomo czynników jest tutaj sporo ale czy serio mamy aż tak wąskie okno chociazby %baterii które pozwalają na osiągniecie zakładanego wyniku??
Dodam ze aplikacje są w miarę Ok bo inne auto spalinowe przyspieszało zgodnie z założeniami. A nawet jak była odchyłka to nie aż taka.
Tak, posiadamy…
Żona ma Y Perf, ale jeździłem i nie czuje drastycznej V miedzy Perf a RWD (tez mam).
To tylko czuć lepszą V od 0 do…. , a podczas wyprzedzania nic nie czuje - to samo, tylko twarde auto jak cholera…

Nic nie mierzyłem żadnych czasów, nie bawię się w akcesoria Ali🤣🤣🤣 i inną dziecinadę… stawiam znak = mdzy YP praz Y rwd

kristof46

Fachowiec
Może nie o samej jeździe ale o wygodzie a konkretnie fotelu kierowcy i dziwnym podparciu lędźwi. Czy tylko mi przeszkadza to dziwaczne sterowanie owym podparciem? Do tej pory jeździłem autami które były proste w obsłudze. Góra dol przód tył. Tutaj jest coś na wzór tego co spotkałem kiedyś w BMW kiedy miałem okazje na kilka dni wypożyczyć Serie czyli nic tutaj nie porusza się gora dol a jedynie wypychamy górna dolna bądź środkowa cześć. Dla mniej mniej intuicyjne i przede wszystkim trudniej dobrać odpowiednie ustawienie.

kristof46

Fachowiec
Sprawdź zaraz po ładowaniu na szybkiej ładowarce - u mnie wyraźnie czuć różnicę w przyspieszeniu.
Wczoraj po kilku próbach się rozbudził. Niestety nie wiem czy to kwestia owych prób czy tego ze włączyłem tryb torowy. Nie mam zielonego pojęcia czy tryb ten może jakoś wpływać na auto ale z drugiej w przeciwieństwie do spalinowego mamy tutaj sporo czynników wpływających na osiągi. W tym oprogramowanie wiec jestem w stanie uwierzyć ze ma to wpływ.

polishkid

Zadomawiam się
Nic nie mierzyłem żadnych czasów, nie bawię się w akcesoria Ali🤣🤣🤣 i inną dziecinadę… stawiam znak = mdzy YP praz Y rwd
alibaba i myfriendy to najlepsze miejsce na szukanie dodatkow do Y, to wlasnie chinole kupuja najwięcej Y na świecie

ypl

Pionier e-mobilności
Czy ktoś kto posiada Y Performance sprawdzał juz przyspieszenie? Ja próbowałem i aplikacja która mam na telefonie (a nawet dwie) pokazują ze nieważne jakbym się nie starał nie mogę zejść później 5s. Wiadomo czynników jest tutaj sporo ale czy serio mamy aż tak wąskie okno chociazby %baterii które pozwalają na osiągniecie zakładanego wyniku??
Dodam ze aplikacje są w miarę Ok bo inne auto spalinowe przyspieszało zgodnie z założeniami. A nawet jak była odchyłka to nie aż taka.
A przestawiłeś z trybu comfort na sport, bo 5s to pasuje do trybu comfort.

kristof46

Fachowiec
Tak, posiadamy…
Żona ma Y Perf, ale jeździłem i nie czuje drastycznej V miedzy Perf a RWD (tez mam).
To tylko czuć lepszą V od 0 do…. , a podczas wyprzedzania nic nie czuje - to samo, tylko twarde auto jak cholera…

To współczuje. No ale ty masz generalnie jakiś problem ze sobą. Na to już jednak nic nie poradzimy.

Alef

Zadomawiam się
Wybierałem się do Pragi. Dwa ładowania z WAWy (Lucyk i Kostomłoty). 120-130km/h i 10-12% na SC. Nie będę mówił o pozytywnych wrażeniach. Auto - bajka! Negatyw miłem taki:
1) Krzywa ladowania. Na 10-15% na SCv3 miałem 172kW/h ale szybko spada (LFP) do ~100kWh na 50-60%
2) Samochód wiatr(?) rzuca na 120-130km/h
3) miałem sporo (w porównywaniu do BMW X1 (2016) a Volvo XC40 (2019) ghost braking na AP w tunelach (chyba zabrakło oświetlenia) -> ja bym nie ryzykował jechać na zderzaku u Tesli
4) wracałem z Kostomlot do Lucymerza (wiatr, deszcz, t=8C. Musiałem zwolnic do 100km/h w jakimś momencie. Przyjechałem z 5%
6) podgrzewanie baterii to żart. Czasem po przejechaniu 50km (podgrzewanie) komunikat (bakon) zostaje.

Attachments

• IMG_4723.jpeg
    IMG_4723.jpeg
    545,8 KB · Liczba wyświetleń: 29
  • IMG_4724.jpeg
    IMG_4724.jpeg
    224,6 KB · Liczba wyświetleń: 29
Last edited: