JuicePass - wątek

Jusand

Posiadacz elektryka
Tylko dopowiem, że już umiem używać tej apki, w sumie prosta sprawa. Na Ionity bez problemu, choć z 4 stanowisk dostępne były dwie w aplikacji, a oprócz mnie nikt się nie ładował. Tak więc dojechałem trochę stresu było. Jutro powrót mam nadzieję bez przygód. Jeszcze raz dziękuję(y) za pomoc.

vwir

Pionier e-mobilności
Nie jest tak różowo. Gdy wpadłem na ionity na którym było 6 stanowisk, zaraz obok 2 inne stanowiska innych operatorów to chwilę musiałem poklikać, żeby znaleźć właściwe złącze. Tym bardziej, że nie są po kolei. O 16 stanowiskowym EnBW nawet nie wspomnę.

domingo

Fachowiec
Nie wiem jak Wy (tzn na jakie dane) wykupywaliście abonamenty, ale ja długo czekałem i nadal czekam na aktywację na mój abonament "dla apki Jestem we Włoszech" ale wszystkie dane działalności - Polska. Napisałem im nawet w tej sprawie wiadomość przez apkę, zadzwonił Francesco z pytaniem: what is the problem-e?🤌. Wytłumaczyłem, powiedział że 1-2 dni i będzie abonament włączony. Oczywiście po tygodniu nadal nie włączyli niczego.
Ale jak zrobiłem konto na inny nr telefonu, inny email (też dla apki jestem we Włoszech) i wszystkie dane zupełnie ściemnione w tym ten włoski pesel/nip i po tygodniu kurier przywozi kartę, a abonament włączony po jednym dniu. Także chyba za tą cenę to już warto odpuścić fakturę i odliczanie tego ładowania. 1,41zł/kWh ciężko znaleźć nawet AC w tej polskiej krainie

vwir

Pionier e-mobilności
Gdy byłem na ładowarce w DE to skończyły się kWh na moim koncie. Wtedy stojąc na tej ładowarce założyłem drugie konto na telefonie żony, od ręki dostałem informację, że pakiet jest już aktywny i dokończyłem ładowanie auta z jej konta. Generalnie czas operacyjny na poziomie 10minut, może mniej.

Domino

Nowy na Forum
Czy pakiet będzie działał u nas w kraju jedynie "na Włocha", czy też jest szansa "na Niemca". Udało mi się właśnie uruchomić apkę z germańskimi danymi; pakiety są dostępne ale zastanawiam się czy po zakupie kWh będą dostępne u nas.

Jusand

Posiadacz elektryka
Dziś przyszła karta, a zamawiałem w zeszły wtorek, czyli 6 dni czekania. Teraz czas na testy 😉

Jusand

Posiadacz elektryka
Jakoś nie chciało mi to zadziałać dopóki nie wpisałem w apce prawidłowego nip-u włoskiego. Można go sobie wygenerować np. tu - https://zip-codes.nonsolocap.it/codice-fiscale/.
Czyli najpierw bez GPS, na Włocha z podaniem prawidłowego „codice fiscale”, potem prawidłowe dane i wszystko działa. Jutro test na GW.
Ale faktycznie ta apka jest jak Italia 😉.
Pamiętaj o kolejności jak będziesz z apki uruchamiał, wybierasz właściwą ładowarkę (numer) start ładowania i dopiero wtedy bierz kabel i podłącz. Zaoszczędzisz sobie czasu i stresu 😉

abes99

Posiadacz elektryka
Jak ktoś nie dostał jeszcze karty RFID (jak ja) po prawie miesiącu, to można w apce napisać zgłoszenie. W kilka minut dostałem odpowiedź, że faktycznie moja karta nie została wysłana i zaraz wyślą.

3skowy

Zadomawiam się
Jak ktoś nie dostał jeszcze karty RFID (jak ja) po prawie miesiącu, to można w apce napisać zgłoszenie. W kilka minut dostałem odpowiedź, że faktycznie moja karta nie została wysłana i zaraz wyślą.
To ja dostałem, że przepraszają, ale mają opóźnienie ze względu na zainteresowanie i kod na 21kWh :p