JuicePass - wątek

viallos

Pionier e-mobilności
Nigdy nie udostępniałem... bo nie miałem co :)

krzyss

Pionier e-mobilności
W majówkę wykorzystałem pakiet 320kWh, zaraz potem przeszedłem na Pay by Use. Właśnie przed chwilą ponownie aktywowałem pakiet 320kWh i wygląda na to, że wskoczył. Na wszelki wypadek wyłączyłem lokalizację w Androidzie i w menu wyboru taryfy wystarczyło się przestawić na Włochy (w Polsce jest niedostępny). Ciekawe, czy wyślą drugą kartę RFID ;)

Edit: zdjęło z Revoluta 444zł (wychodzi 1,39zł/kWh) i jednocześnie dostałem maila po włosku o przyjęciu zamówienia na kartę RFID ;)
No tak tylko jest szansa ze Ci go wylacza. Wylaczaja wszystkim nie Wlochom ?
Mi sie juz skonczyl, i przeszedlem na darmowy. Poczekam co sie stanie po 15 czerwca czy da sie go wlaczyc ;)

Arrczi

Fachowiec
Ale jak?
Jemu się pewnie też okres miesięczny skończył.
Różnica taka, że jest po 30 dniach, a nie od 1 następnego miesiąca, czyli tylko datą startu.
Miałem od początku bez abonamentu KIA Charge, włączyłem pakiet płatny 1 czerwca. Otrzymałem info, że ruszy 1 lipca. Czyli nie chcieli mojej kasy i ładowań. Ich sprawa. Jak w GW włączam pakiet płatny to na drugi dzień działa. Jak wykupię pakiet za 99€ to od razu działa.

Cav

Pionier e-mobilności
Miałem od początku bez abonamentu KIA Charge, włączyłem pakiet płatny 1 czerwca. Otrzymałem info, że ruszy 1 lipca.
Bo za późno włączyłeś.
Trzeba było włączyć 31 maja, ruszyło by od 1 czerwca.
Pisaliśmy o tym na grupie, że tak ustawili początek każdego okresu (na 1 dzień miesiąca).

BTW: na cholerę Ci w ogóle teraz ten płatny pakiet z KiaCharge, po podwyżkach?
Ja go właśnie wyłączyłem 31 maja......

Arrczi

Fachowiec
Bo za późno włączyłeś.
Trzeba było włączyć 31 maja, ruszyło by od 1 czerwca.
Pisaliśmy o tym na grupie, że tak ustawili początek każdego okresu (na 1 dzień miesiąca).

BTW: na cholerę Ci w ogóle teraz ten płatny pakiet z KiaCharge, po podwyżkach?
Ja go właśnie wyłączyłem 31 maja......
Awaryjnie na Chorwację. Nie czytałem na grupie bo ładuję w garażu/mieście i tylko na wakacje się może przydać. Patrząc po cenach to w trasie spokojnie powyżej tych 2,5 zł za DC. Awaryjnie nie zaszkodzi za te 17 zł. mieć Auto Casco ładowania :)
Na wyjazd oczywiście celuję w pakiet 320kWh.

Cav

Pionier e-mobilności
Awaryjnie na Chorwację.
No to błąd, bo te ceny dotyczą TYLKO Polski.
Za granicą w KC już będziesz bulił tyle samo co inni, niezależnie od planu (bardzo drogo).
Plus dodatkowa opłata za każdą sesję.

Trzeba ew. kupić abo GW, żeby mieć stałe, niższe ceny w roamingu.

Jeszcze pakiet w KC nieaktywny, więc go wyłącz.

Arrczi

Fachowiec
No to błąd, bo te ceny dotyczą TYLKO Polski.
Za granicą w KC już będziesz bulił tyle samo co inni, niezależnie od planu (bardzo drogo).
Plus dodatkowa opłata za każdą sesję.

Trzeba ew. kupić abo GW, żeby mieć stałe, niższe ceny w roamingu.

Jeszcze pakiet w KC nieaktywny, więc go wyłącz.
Rozpoczęcie sesji 0,47 Euro plus stawka operatora.
Na GW nie ładuję w PL więc nie będę miał niższych stawek w abo.

Arrczi

Fachowiec
No właśnie.
Czyli nic nie zyskujesz, a tracisz 2 zł.
Do tego - ta sama cena jest w bezpłatnej taryfie Easy.

Chodzi o stawki w roamingu, te same co w Polsce.
Sprawdziłem obie aplikacje bez abo.
KIA Charge więcej lokalizacji tam gdzie mnie interesuje od kilkunastu do kilkudziesięciu groszy taniej. Są też kwiatki w KIA, rozliczanie za kWh, start oraz od pierwszej minuty! Zgroza :(
Ale niedaleko obok AC już za 0.39 centów, czyli spoko.