10 powodów, aby nie kupić nowej Tesli

OldSeb

Posiadacz elektryka
U mnie niestety temat kupna Tesli 3 ląduje w zamrażarce. Po ostatnich wyczynach Muska odbyła się rodzinna debata i uznaliśmy, że pomimo iż jest to w naszych oczach świetne auto to będziemy się w tym samochodzie źle czuć mając z tyłu głowy ostatnie wydarzenia a to zwyczajnie nie ma sensu. Ta zdechła żaba jest nie do przełknięcia.
Trzeba poczekać aż inne marki się ogarną bo na razie nie widzę nigdzie sensownej alternatywy.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Panowie, rozumiem Wasze oburzenie, ale jednym z moich hobby jest historia i pozwala mi popatrzeć na to inaczej.

Dużo większym obciachem powinno być jeżdżenie samochodem BMW, którą to markę posiada rodzina Quandt. Nikt o to nie kręci afery, że nawet ofiar pracy przymusowej w ich fabrykach nie pozwolili upamiętnić.

W Izraelu, nawet na historycznych filmach dokumentalnych, aż roiło się od niemieckich marek samochodów.

Z drugiej strony jestem dumny z bycia Polakiem i tego, że nie zawsze postępujemy wyrachowanie i racjonalnie, mamy w sobie tę szlachecką dumę, choć ja np nie mam złudzień co do moich chłopskich korzeni (jak 90% z narodu), a ostatnio czytam książkę jak pojęcie narodu polskiego tak naprawdę powstało w XIX wieku, więc całkiem niedawno. Różnimy się od innych i niech Elon nas popamięta.

Ale nie mnie, ja cieszę się z 5 k zł rabatu :)

Czekającym kibicuję - macie szansę na kierunkowskazy pewnie lada moment (tak zgaduję), obecnie zamawiane egzemplarze modelu 3 mają dostawę na luty, więc kto wie co się stanie w marcu.

Bronek

Pionier e-mobilności
"A wg mnie to wyglada jak "Na złość babci , niech mi uszy umarzną"

Póki co facet tylko gada i macha rękami.
A jakbyście byli konsekwentni, bardziej , to marki europejskie pochdzą z krajów ktore wiecej nam krzywdy wyrządziły i powinny być też piętnowane .
Potop Szwedzki pominę bo Volvo jest chińskie ..
Ps. a do tego skuteczność tego wewnętrznego protestu , dziala tak jak głodówka z powodu zakazu pójścia na dyskotekę , na chłopaka czy dziewczynę z którą (rym) byliśmy umówieni . Znajdzie innego partnera (kę) a nas będzie mial a ...

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
"A wg mnie to wyglada jak "Na złość babci , niech mi uszy umarzną"

Póki co facet tylko gada i macha rękami.
A jakbyście byli konsekwentni, bardziej marki europejskie pochdzącez krajów ktore wiecej nam krzywdy wyrządziły powinny być piętnowane .
Potop Szwedzki pominę bo Volvo jest chińskie ..
Ps. a do tego skuteczność tego wewnętrznego protestu , dziala tak jak głodówka z powdu zakazu pójścia na dyskotekę , na chłopaka czy dziewczynę z którą (rym) bylismy umówieni .Znajdzie innego partnera (kę) .
Jakby @OldSeb i @Euronymous byli konsekwentni, to nie powinni też patrzeć na samochody niemieckie i pochodne (czeskie, hiszpańskie i kooperujące) za to co Niemcy wyprawiali w europie i co dalej wyprawiają - zaproszenie najeźców z obcych kulturowo krajów, zielony ład rozwalający europejską gospodarkę, Nord Stream 1 i 2 wspierający jawnie reżim Putasa z pominięciem europejskich interesów i działania gospodarcze finansujące wrogie wobec europy działania rosji i krajów zależnych.

Podejmiecie rękawicę? Bojkot niemieckich produktów? Czy tylko foch na Elona bo tak Wam lewoskrętne media powiedziały?

cooler

Pionier e-mobilności
Ja już podjąłem tą rękawicę i w ramach protestu nie kupiłem kolejnego Mercedesa tylko Lexus made in Japan 🤣✌️👍😎
I to popieram. Nie chcieli przyjąć naszego wypowiedzenia wojny, choć sami w Azji mieli wiele za uszami.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Ja już podjąłem tą rękawicę i w ramach protestu nie kupiłem kolejnego Mercedesa tylko Lexus made in Japan 🤣✌️👍😎
Sam kocham moją mx5 (powstałą w fabryce, której by nie było, gdyby góra nie osłoniła jej przed podmuchem nuklearnym - taka ciekawostka), nigdy jej nie sprzedam, ale warto wiedzieć, że Japończycy nigdy nie przepracowali, co zrobili choćby Chinom i Korei. Niemcy to "role model" przy nich. Znajomy już prawdziwy, a nie hobbystyczny, historyk, pracował w komisji badania 2 wojny światowej i wspominał, że był zły na Niemców - za wszystko przeraszali, do wszystkiego się przyznawali, nawet jak ewidentnie można było pewne zbrodnie przypisać sowietom. I cięzko do prawdy dochodzić, jak każdą wątpliwość rozstrzygano w jeden sposób.
Japończycy do dziś Korei nie zadośćuczynili i konsekwetnie wypierają się odszkodowań.

Bronek

Pionier e-mobilności
****..A syn ma wyżła Weimarskiego.
Co nam Malta zrobila?
"Wacik" na wszelki wypadek sperd.. klapką kocią na ogród . Wali kupę ze strachu..

PS Statlinki, i lot Polaka stoi pod znakiem zapytania ? Czy dojdzie do zdrady wg Nitrasa?

Last edited: