2023.12.X

SylB

Fachowiec
Ja miałem dzisiaj kłopot z telefonem jako kluczyk. Wszystkie funkcje były oprócz startu. Wywalenie i ponowne po trudach zainstalowanie, też nie pomogło.... aż nagle ożyło...
Miałem, cos podobnego.
Samochód się nie odblokował wiec nie mogłem otworzyć drzwi, ale z apki już tak.
Nie mogłem, też uruchomić samochodu.
Ale, jak przyłożyłem kartę to w zaczęło wszystko działać.

elektryk

Pionier e-mobilności
Miałem, cos podobnego.
Samochód się nie odblokował wiec nie mogłem otworzyć drzwi, ale z apki już tak.
Nie mogłem, też uruchomić samochodu.
Ale, jak przyłożyłem kartę to w zaczęło wszystko działać.
Z manifestu aplikacji Android wynika, że aplikacja wspiera używanie komunikacji NFC - z opisów na zagranicznych forach wyczytałem, że jak nie działa nam Bluetooth to można otworzyć samochód przykładając telefon do słupka, tak jak kartę - nie próbowałem, ale powinno to wtedy działać zarówno do otworzenia drzwi jak i odpalenia samochodu (po przyłożeniu do konsoli).

Michal

Moderator
Z manifestu aplikacji Android wynika, że aplikacja wspiera używanie komunikacji NFC - z opisów na zagranicznych forach wyczytałem, że jak nie działa nam Bluetooth to można otworzyć samochód przykładając telefon do słupka, tak jak kartę - nie próbowałem, ale powinno to wtedy działać zarówno do otworzenia drzwi jak i odpalenia samochodu (po przyłożeniu do konsoli).
Tak działa, trzeba tylko mieć uruchomiona aplikacje Tesla.

Bronek

Pionier e-mobilności
To wiadomo od dawna i dodam że nawet robi to mój zegarek.

gim-kg

Pionier e-mobilności
@Bronek ja tam widzę, że w TMX kąt widzenia kamery wewnętrznej jest większy niż w TM3. U Ciebie widać czy ręce są na Yoke.
Gdzie włącza się tą funkcje?

pluto

Pionier e-mobilności
Pojawiła się kolejna poprawka 2023.12.5 do aktualizacji - ponad 270 samochodów ma już zainstalowaną poprawkę (65 pojazdów się obecnie instaluje) ;)

1683100736477.png