2023.12.X

merlinnot

Zadomawiam się
Właśnie instaluję 2023.12.5. Jakoś szybko tym razem. Wczoraj dopiero dostałem 2023.12.1.1.

zibizz1

Pionier e-mobilności

Attachments

• Screenshot_2023-05-03-10-55-24-815-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-05-03-10-55-24-815-edit_com.android.chrome.jpg
    97,1 KB · Liczba wyświetleń: 12

elektryk

Pionier e-mobilności
U mnie po update do 2023.12.1.1 coś się skopało z audio - Spotify zaczął rwać, Bluetooth nie działał jako źródło audio, nie działały komendy głosowe, co ciekawe TuneIn radio działało ok, restart infotainment rozwiązał wszystkie problemy, więc może ten nowy update zawiera jakieś bugfixy na takie przypadłości jak u mnie.

rawier

Posiadacz elektryka
Ja wczoraj zaobserwowałem dziwne zachowanie przewidywania poziomu naładowania baterii w miejscu docelowym w nawigacji (2023.12.1.1). Ładowałem się na GW wyjeżdżając z Wrocławia i zakończyłem ładowanie gdy nawigacja pokazała że powinienem dojechać do Lućmierza na poziomie 14%. Zaraz po ruszeniu prognozowany poziom naładowania baterii wzrósł prawie dwukrotnie - 26%. S8 puste, a że zależało mi na czasie to wrzuciłem AP na 130km/h i ruszyłem w trasę mając w głowie to dodatkowe naście procent zapasu. Skończyło się tak, że ostatnie 30 km S8/S14 jechałem już 100 a od zjazdu na drogi lokalne już ledwo muskałem pedał przyspieszenia. Dojechałem do Lućmierza na 2%, gdzie naładowałem się znowu by mieć ok 10% zapasu na dojazd do domu. I znowu po ruszeniu wskazanie wzrosło znów o kilkanaście procent, niemniej jednak jadąc na AP 140km/h autostradą dość płynnie, dodatkowy zapas wskazywany zaraz po ruszeniu dziwnie uległ dezintegracji i finalnie dojechałem na 7%... :)

merlinnot

Zadomawiam się
Z jedną z poprzednich aktualizacji był taki problem, że estymacja musiała się od nowa "skalibrować" po aktualizacji. Jeździłem ostatnio na 2023.12.1.1 po ciężkim terenie, dużo gór, różnej jakości/prędkości dróg i estymacja okazywała się nadzwyczaj precyzyjna, przewidując nawet takie ekstrema, że zjeżdżając z jednej z gór naładuję 4% baterii.

Jednocześnie wydaje mi się, że na autostradach regularnie zawyża zasięg. Jechałem ostatnio z Lućmierza do Kostomłotów S-ką i Y-iem, obydwa samochody dużo zawyżyły zasięg. Dojechałem do Kostomłotów z odpowiednio 2 i 4%, po A4 jadąc już razem z tirami. A w teorii miałem mieć 20% na miejscu.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
U mnie po update do 2023.12.1.1 coś się skopało z audio - Spotify zaczął rwać, Bluetooth nie działał jako źródło audio, nie działały komendy głosowe, co ciekawe TuneIn radio działało ok, restart infotainment rozwiązał wszystkie problemy, więc może ten nowy update zawiera jakieś bugfixy na takie przypadłości jak u mnie.
Ja mam taki nawyk, że po każdej aktualizacji od razu rolkami robię restart :)

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
Ale dziś odwaliłem… 2023.12.5 wpadło rano info na telefonie, odpaliłem update, ten się przeciągał tak długo, że córka prawie na wycieczkę szkolną nie zdarzyła :( już widziałem oczami wyobraźni jak gonię szkolnego busa po mieście :/
Ku przestrodze: update tylko w nocy ;)

Pabloss

Posiadacz elektryka
Dodam jeszcze że lepiej podczas aktualizacji nie wchodzić do auta. Ja próbowałem i bardzo się zdziwiłem (pod koniec aktualizacji) jak nie opuściła się szyba przy otwieraniu drzwi. Na szczęście nic nie uszkodziłem ale jak resetowany jest komputer (pewnie kilka razy) to proponuję zostawić auto w spokoju.