2023.12.X

Michal

Moderator
Raczej nie ma takiej zależności - ja od lat instaluję praktycznie od razu jak coś się pojawi, a ostatnio nie dostawałem praktycznie nic :p

Pepek

Posiadacz elektryka
Ja też nie widzę zależności - aktualizuję wszystko max. kilka godzin po pojawieniu się info, 2023.6.9 dostałem 1 dzień po pierwszych osobach (dość szybko), a 2023.12 nie mam nadal.

pluto

Pionier e-mobilności
Też mam takie zdanie ;)

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Kolejność aktualizacji to tak jak z przypisaniem VIN do zamówienia -- jest w tym jakaś tajemnicza siła która "rozdaje karty".
Tesla Vision wskoczyło mi szybko a teraz ta do ...1.1 to na telefonie pokazał i tylko z telefonu router zrobiłem żeby ściągnął w korku i dzisiaj na ładowarce już Disney+ grał na -5 na prestiżowym SuC w Warszawie.

zibizz1

Pionier e-mobilności
To jeszcze nie hamowanie przy parkowaniu, bo system działa przy +5 km/h, ale myślę że zaczynamy dostawać coraz więcej softu z doświadczeń z wirtualnych czujników parkowania.
U innych producentów mają to rozdzielone, automatycznie hamowanie parkingowe nie jest od zera tylko zazwyczaj właśnie w przedziale 5-30km/h, przy bardzo niskiej prędkości nie hamuje żeby można było podjechać no np krzaki. Bardzo czekam na tą funkcję bo 2 razy uratowała mnie.

@Bartłomiej S
Rollout jest losowy, zazwyczaj łączy się identyfikator wersji i identyfikator sprzętu i modulo 100 i można sobie ustawiać że instalujemy tylko na 10% urządzeń. Więc każde urządzenie które sprawdza aktualizacje i wynik wyjdzie poniżej 10 instaluje. Jeśli chcą więcej danych to zmieniają na 20% i szybciej flota urządzeń się aktualizuje. Więc nie ma reguły, jedna wersję dostaniesz szybko a inna późno. Kiedyś dostaniesz chyba że wersja akurat nie jest pod Twój sprzęt wtedy kiblujessz i czekasz na odpowiednia ale będzie miała inny numerek

elektryk

Pionier e-mobilności
U innych producentów mają to rozdzielone, automatycznie hamowanie parkingowe nie jest od zera tylko zazwyczaj właśnie w przedziale 5-30km/h, przy bardzo niskiej prędkości nie hamuje żeby można było podjechać no np krzaki. Bardzo czekam na tą funkcję bo 2 razy uratowała mnie.
No to kto się pierwszy poświęci, żeby sprawdzić czy hamowanie przed dzwonem tyłem działa? 😅

zibizz1

Pionier e-mobilności
No to kto się pierwszy poświęci, żeby sprawdzić czy hamowanie przed dzwonem tyłem działa? 😅
Testowałem brak czujników na kartonie to i automatyczne hamowanie też przetestuję

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja miałem dzisiaj kłopot z telefonem jako kluczyk. Wszystkie funkcje były oprócz startu. Wywalenie i ponowne po trudach zainstalowanie, też nie pomogło.... aż nagle ożyło...

elektryk

Pionier e-mobilności
Ja miałem dzisiaj kłopot z telefonem jako kluczyk. Wszystkie funkcje były oprócz startu. Wywalenie i ponowne po trudach zainstalowanie, też nie pomogło.... aż nagle ożyło...
Mi dzisiaj nie chciał otworzyć bagażnika (przyciskiem z klapy), zawsze działało od kopa, a dzisiaj miało zwłokę jakieś kilkanaście sekund, tak jakby telefon nie zdążył się spiąć po BLE.

Ktoś też wcześniej pisał, że miał jakieś problemy z parowaniem z telefonem, może podobny przypadek.