2023.12.X

pluto

Pionier e-mobilności
Właśnie wpadła mi aktualizacja 2023.12 i 2023.12.1.1
Wszyscy którzy dostają już aktualizację dostają ją z poprawkami ....1.1

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja od 2019 r zawsze dostaję nad ranem , nigdy nie miałem później powiadomienia jak po 7,00 i raczej bywam w pierwszych 20% instalacji jaki np podaje stronka https://www.notateslaapp.com/pl/aktualizacja-oprogramowania/
Kiedyś komunikat mówił o 25 minutach , teraz jest 50minut na sam proces.
Ostatnia przychodziła we wszystkich swoich wersjach , dzisiaj ostatnia 1.1

Last edited:

elektryk

Pionier e-mobilności
Nie wiem na co wszyscy tak czekacie, czytałem pod artykułem na głównej elektrowozu że te zmiany oprogramowania nic nie wnoszą 😆

refi1234

Posiadacz elektryka
Nie wiem na co wszyscy tak czekacie, czytałem pod artykułem na głównej elektrowozu że te zmiany oprogramowania nic nie wnoszą 😆
Wnosza , wnoszą. Za duzo czytasz nie tam gdzie trzeba.
Z wersji 2023.6.8 na 2023.12.1.1 najciekawsze sprawy dla mnie to: Zoom z kamery wewnetrznej, uzyteczne miejsca wraz z foto, telefon odbierany z kierownicy na ktory wszyscy czekali, dostosowanie pokretla przewijania. Ponadto jest tam wiele innych mniej waznych dla mnie rzeczy.

Rada dla wszystkich:
- sprawdz na noc siłę Wifi na Tesli i ewentualnie popraw to (np. speedtest przez przeglądarkę)
- koniecznie !!! zostaw aplikacje na telefonie otwartą i aktywna na noc (nie zamykac jej)

Według mnie to aplikacja inicjuje upgrade a nie sama Tesla.

refi1234

Posiadacz elektryka
Release notes for this version are currently only available in English.

• Phone Call Controls
  • Text Size
  • Scroll Wheel Customization
  • Controls Search
  • Gear Chimes
  • Passenger Seat Controls
  • Points of Interest
  • Voice Recognition Language
  • Speed Assist
  • Zoom Meetings
  • Get to Know Your Tesla
  • Handwriting
  • Speedometer Font
  • Favoriting Songs
  • Adjust Wiper Speed
  • Air Suspension
  • Tesla Theater Icons
  • App Drawer
  • New Labels
  • Charging Screen

piotr_ev

Fachowiec
Wnosza , wnoszą. Za duzo czytasz nie tam gdzie trzeba.
Z wersji 2023.6.8 na 2023.12.1.1 najciekawsze sprawy dla mnie to: Zoom z kamery wewnetrznej, uzyteczne miejsca wraz z foto, telefon odbierany z kierownicy na ktory wszyscy czekali, dostosowanie pokretla przewijania. Ponadto jest tam wiele innych mniej waznych dla mnie rzeczy.

Rada dla wszystkich:
- sprawdz na noc siłę Wifi na Tesli i ewentualnie popraw to (np. speedtest przez przeglądarkę)
- koniecznie !!! zostaw aplikacje na telefonie otwartą i aktywna na noc (nie zamykac jej)

Według mnie to aplikacja inicjuje upgrade a nie sama Tesla.
moja TMY nie ma dostępu do Wifi w garażu, ale app mam w background uruchomioną cały czas na telefonie. Nadal brak update'u.

elektryk

Pionier e-mobilności
moja TMY nie ma dostępu do Wifi w garażu, ale app mam w background uruchomioną cały czas na telefonie. Nadal brak update'u.
U mnie w garażu też nie ma WiFi i przez miesiąc samochód miał już 3 aktualizacje (2023.2.x, 2022.6.8, 2023.6.11). Teraz czekam na 4tą (2023.12.x). Apki nie mam otwartej.

Przy żadnej z nich nie podpinałem się do WiFi - jedynie jak już pokazał że jest i można pobrać i zainstalować.

Teraz czekam cierpliwie, ale pewnie za kilka dni go podepnę gdzieś pod WiFi, żeby mógł sobie coś wysłać i pobrać.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Słuchajcie czy powinienem zacząć się martwić - kolejny dzień i nadal brak aktualizacji. Poprzednie 3 wpadały szybciutko. Pierwszą miałem już gotową do instalacji w dniu odbioru.