2023.12.X

Hej, a czy ktoś zauważył, że przełączanie świateł teraz inaczej działa? Np. Jak ustawiam na mijania z auto ale jeszcze na Park to przy wrzuceniu Drive ustawia światła auto. I w drugą stronę, jak podczas jazdy ustawię na mijania, to potem jak wysiadam z auta to nadal są włączone. Ja dość często przestawiam ręcznie na mijania bo u mnie Policja za jazdę na autostradzie na światłach dziennych daje mandaty. Tylko potem wysiadam z auta i światła nadal włączone. Dla mnie tam spoko, mogą być włączone nawet i tydzień, tylko potem na gwarancji mi będą musieli je wymienić bo się wypalą jak będą tak 24/7 świecić
Skoro takie masz wymagania w kraju to Tesla powinna się do tego dostosować, zrób zgłoszenie w appce i może nawet zdalnie ci przestawią konfigurację.

Skoro takie masz wymagania w kraju to Tesla powinna się do tego dostosować, zrób zgłoszenie w appce i może nawet zdalnie ci przestawią konfigurację.
Jedno to że samochód jest z Polskiego salonu, na Polskich tablicach, a drugie to że wątpię, że w Tesli jest inne oprogramowanie na każdy kraj w Europie.

Ogólnie to moja opinia na ten temat jest taka, że bez sensu są światła do jazdy w dzień - jedyne co one oszczędzają to nasze wspólne bezpieczeństwo na drodze. Samochód sprzed 2011 roku jest lepiej widoczny na drodze w dzień, niż samochód po 2011, lub co gorsza jakiś sprzed 2011, któremu zostały dosztukowane dwa malutkie paski led zamontowane przy samej ziemii na najniższej części zderzaka. Tył oczywiście wyłączony bo nie trzeba.

Last edited:
Jedno to że samochód jest z Polskiego salonu, na Polskich tablicach, a drugie to że wątpię, że w Tesli jest inne oprogramowanie na każdy kraj w Europie.

Ogólnie to moja opinia na ten temat jest taka, że bez sensu są światła do jazdy w dzień - jedyne co one oszczędzają to nasze wspólne bezpieczeństwo na drodze. Samochód sprzed 2011 roku jest lepiej widoczny na drodze w dzień, niż samochód po 2011, lub co gorsza jakiś sprzed 2011, któremu zostały dosztukowane dwa malutkie paski led zamontowane przy samej ziemii na najniższej części zderzaka. Tył oczywiście wyłączony bo nie trzeba.
Nie masz co wątpić, bo przecież faktem jest że w przeglądarce jest zakodowany kraj (google), obecność Disney+ potrafi się różnić między autami PL, DE a NO i pewnie jeszcze parę innych rzeczy by się znalazło.
Tak samo jak to czy auto się "identyfikuje" jako 60D, 75D czy P85DL czy może P100D

piotr_ev

Fachowiec
wczoraj i dziś robiłem reset i nadal mam 2023.2.12. Nie wiem za jakie grzechy tak długo czekam przy każdym release. Jak już wszystkim emocje opadną po nowej wersji, wtedy dostaję ja :D <late to the party>