2023.12.X

Jusand

Posiadacz elektryka
Słuchajcie czy powinienem zacząć się martwić - kolejny dzień i nadal brak aktualizacji. Poprzednie 3 wpadały szybciutko. Pierwszą miałem już gotową do instalacji w dniu odbioru.
Spokojnie, przyjdzie. Też na początku się martwiłem, że nie dostaję aktualizacji. Po odbiorze dostałem pierwszą chyba po miesiącu. Teraz już się nie przejmuję, jak przyjdzie to będzie 😉

pluto

Pionier e-mobilności
Tutaj nie ma jakiejś zasady jedni dostają wcześniej drudzy później - aktualizację 2023.12... dostało dopiero ok. 25 % użytkowników.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ok 2 tygodnie zajmuje aktualizacja całej floty. Tylko czasem może być tak że 10% dostanie
2023.12.1 a potem 90% czeka na 2023.12.2 bo coś tam zostało wykryte i trzeba poprawić.
Nie polecam się spinać, będzie to będzie. Kiedyś na pewno będzie. Raz na tydzień podłączyć do wifi można i tyle.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Moja niecierpliwość została wynagrodzona - dzisiaj rano wpadła aktualizacja. Prawdę mówiąc czekając na update bardziej zajmowało mnie czy mam wszystko OK, czy wszystko działa jak należy, itd. Teraz jestem już spokojny, że wszystko jest jak najbardziej OK.
P.S.
polskich liter (naszej czcionki) nie powiększa.

BronekMP

Zadomawiam się
Moja niecierpliwość została wynagrodzona - dzisiaj rano wpadła aktualizacja. Prawdę mówiąc czekając na update bardziej zajmowało mnie czy mam wszystko OK, czy wszystko działa jak należy, itd. Teraz jestem już spokojny, że wszystko jest jak najbardziej OK.
P.S.
Mi też dziś rano. Ale moja żona liczyła na powiększoną czcionkę więc czekam na poprawkę poprawki.

elektryk

Pionier e-mobilności

Automatyczne awaryjne hamowanie przy jeździe do tyłu i dla odbiorców 150+.

To jeszcze nie hamowanie przy parkowaniu, bo system działa przy +5 km/h, ale myślę że zaczynamy dostawać coraz więcej softu z doświadczeń z wirtualnych czujników parkowania.

Też dzisiaj rano powiadomienie o aktualizacji, nie byłem podpięty do WiFi od tygodnia.

Fryto

Zadomawiam się
P.S.
No właśnie na to czekałem a się okazało ze nie ma w tej opcji w Polkim interfejsie

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Zauważyłem chyba pewna zależność. Jak szybko aktualizujące od dostępnej aktualizacji? Skoro Tesla ma wybrać najpierw 5% floty, potem 10% itp to dla mnie logicznym warunkiem jest szybkość w jakiej użytkownicy ją instalują. Jak mam użytkownika, który średnio instaluje (organizuje WIFI) 3-4 dni od dostępnej aktualizacji to algorytmem wrzucałbym go na sam koniec.

Po kupnie auta byłem jednym z pierwszym, którzy dostali 2023.6.8 ale długo nie aktualizowałem. Przez co 2023.6.9 dostałem chyba 5-6 dni po reszcie ale za to zaktualizowałem dosłownie 5 minut po jej pojawieniu się. Dzięki temu 2023.12 dostałem znowu w pierwszej fali.