radioaktywny
Pionier e-mobilności
Ale do tej pory nawet jak ładowałem siłą, to maksymalnie było 16A, z małą "3", czyli zasilanie trójfazowe. Po co ta zmiana?Też to miałem ( te 48 A ), po wcześniejszej aktualizacji ( 2023 ).
Ale do tej pory nawet jak ładowałem siłą, to maksymalnie było 16A, z małą "3", czyli zasilanie trójfazowe. Po co ta zmiana?Też to miałem ( te 48 A ), po wcześniejszej aktualizacji ( 2023 ).
To chyba amerykańskie ustawienia. Tak jest w instrukcji do Wall Chargera.I to chyba z kategorii głupich błędów, bo raczej nie będzie ładowarek pokładowych o mocy 33 kW.
Ale pamiętajmy, że oni mają 110 V, poza tym 48 to 3 x 16. Tak czy inaczej - to błąd.
No, chyba że to efekt uboczny podejścia pod unifikację oprogramowania pod przyszłe produkty.
Poza tym, to się jakoś galaretowato zachowuje : nie zawsze pamięta ustawione 10 A dla lokalizacji.
Czujników nie mam, ale prawie w dom wjechałem tyłem, więc chyba nie działa. Ten restart z rolek to coś więcej jak wyjście/wejście do auta?Powinna działa sama z siebie, a czujników nie masz (ultradźwiękowych) masz Tesla Vision.
Tesla nie posiada hamowania przed przeszkodą w trakcie cofania (ma tylko sygnalizację wizyjno/dzwiękową).Czujników nie mam, ale prawie w dom wjechałem tyłem, więc chyba nie działa. Ten restart z rolek to coś więcej jak wyjście/wejście do auta?
Od 2023.12 może zahamować przy cofaniu.Tesla nie posiada hamowania przed przeszkodą w trakcie cofania
Celem układu automatycznego hamowania awaryjnego jest zmniejszanie siły zderzeń czołowych lub kolizji podczas cofania, gdy funkcje pojazdu są ograniczone.
To że może to nie znaczy że hamuje przed przeszkodąOd 2023.12 może zahamować przy cofaniu.
Nie można jednak nazwać tego hamowaniem przed przeszkodą.![]()
Model Y Owner's Manual | Tesla
Dowiedz się więcej o Asystencie unikania kolizji i jego danych technicznych.www.tesla.com