2023.26

Pabloss

Posiadacz elektryka
Wczoraj wpadła aktualizacja. Ostatnie sprawdzanie było 1 sierpnia - wczoraj "samo się" sprawdziło. Celowo od 1 sierpnia nic nie restartowałem, nic nie robiłem tylko czekałam aż sama pojawi się do zainstalowania. Dodam, że powiadomienie odbyło się jak jechałem samochodem i nie byłem podpięty do wifi. Tak więc nie mam pojęcia jaki jest schemat. Pozostaje zawsze po prostu cierpliwie poczekać. Fajnie że teraz w nocy mienia natężenie kolorów (ogranicza niebieski) i ekran robi się w kolorach mnie obciążających oczy.

Michal

Moderator
Ja wczoraj na starszym aucie przeciągnąłem w dół ekranem na widoku oprogramowanie, sprawdził dostępność i zaczął pobierać 26.7

McKwacz

Zadomawiam się
Jest i u mnie 😀 Tydzień temu pojawiły się mapy a wczoraj we Włoszech bez dostępu do wifi pokazała się 2023.26.7. Przy okazji wizyty w centrum handlowym zassana i w nocy update 😀

Tuti

Zadomawiam się
Ja właśnie instaluję 2023.26.7 - musiała się dopiero pojawić, bo wczoraj jej nie było.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Niespodzianek ciąg dalszy. Po sprawdzeniu samoczynnie i pobraniu aktualizacji w dniu 14/08/2023 dzisiaj rano znowu sprawdził aktualizacje. Dodam, że jej nie wywoływałem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie ma co przeżywać idą poprawki, bo robił jaja z nawigacją mam 8.. Generalnie jestem zadowolony bo mogel mieć to co inni mają w 3 i Y. Brakuje paru rzeczy jak zmiana wielkości liter lub gównianea obsługa home linka z ekranu, literki jak w stopce umowy z bankami.
To będzie lekko setna aktualizacja albo i więcej?

elektryk

Pionier e-mobilności
Nie ma co przeżywać idą poprawki, bo robił jaja z nawigacją mam 8.. Generalnie jestem zadowolony bo mogel mieć to co inni mają w 3 i Y. Brakuje paru rzeczy jak zmiana wielkości liter lub gównianea obsługa home linka z ekranu, literki jak w stopce umowy z bankami.
To będzie lekko setna aktualizacja albo i więcej?
Wróciłem z wyjazdu do Rumunii - soft 2023.26.7 (mapy 2023.20) - nawigacja teraz jest czasami zabugowana, bo w drodze powrotnej ładowałem się w Debreczynie i po wyznaczeniu trasy z przystankiem na zwiedzanie po drodze stwierdził, że dojadę w 3 RWD (60 kWh) bez ładowania do Krakowa, a to było mało prawdopodobne - co ciekawe ewidentnie zaczął nie wiedzieć czemu rozgrzewać baterię tak jakby do najbliższej ładowarki w Miskolc i zżarło to niepotrzebnie parę procent baterii (no chyba że to było chłodzenie baterii po ładowaniu), a na dodatek walnął się o 20% w estymacji dojazdu do zamku Fuzer (miało być 96% => 62%, a było 42%), niesmak poprawiło darmowe ładowanie na parkingu pod zamkiem, nawet na PlugShare go nie ma :)

Także trzeba kontrolnie sprawdzać też w ABRP, wcześniej przez ponad 6 tys. km tego nie robiłem, ale co ciekawe ABRP też jest zabugowany - z Koszyc do Krakowa (przez Preszów, Poprad, Nowy Targ) pokazywał, że z 99% zjadę do 17%, a Tesla już przy 75% naładowania krzyczała, żeby jechać, ledwo się podpiąłem, olałem Teslę myśląc, że to jakiś bug, a finalnie się okazało, że tym razem ABRP się walnął o 20%, bo dojechałem z 37% baterii (autopilot 130 na słowackiej autostradzie i później bardzo dynamiczne wyprzedzanie ciągów spaliniaków w dalszej trasie i nadrabianie korka za Nowym Targiem wyprzedzając wszystkich).