2023.26

Michal

Moderator
Wcześniejsza też dobiła do 4%, więc na razie bym się nie ekscytował ;)

elektryk

Pionier e-mobilności
Z tego co czytałem to w tym 2023.26.x jest sporo zmian, które nie są wymienione w changelog - na Twitterze pisali, że niektóre samochody z wypożyczalni Hertz miały już 2023.26.x i soft działał tak, że na ekranie pojawiał się jakiś QR kod, który pozwalał podpiąć samochód pod apkę Tesli i w pełni nim sterować włącznie z dostępem bezkluczykowym. W momencie zdania samochodu natychmiastowo samochód znikał z apki.

U mnie dziś pokazało 2023.26.7 do zainstalowania. Co ciekawe, wcześniej nie proponował żadnej innej wersji 2023.26.x

Trochę liczyłem że te światła z wycieraczkami jednak będzie dostępne u mnie lub chociaż poprawią wyłączanie świateł mijania po przejściu z Parking na Drive. Jednak jedyne co mnie cieszy to Reduce Blue Light i rozdzielenie Recents od Favorites w mediach. Wybaczcie anglicyzmy ale mam UI po angielsku i nawet nie chce zgadywać jak to przetłumaczyli na polski.

Last edited:

Pepek

Posiadacz elektryka
Tak, u mnie już od wersji 20.08 przez 20.09 działają ok. 26.07 jeszcze czekam...
No jest lepiej, ale super to bym tego nie nazwał (a sprawdzałem trasą ~500km w różnych warunkach pogodowych w okresie ostatnich 3 m-cy wielokrotnie) - owszem wersje 2023.20.8 już było lepiej, ale nadal nawet na obecnej wersji 2023.26.1 (2023.26.7 jeszcze nie sprawdzane, bo dziś dopiero wpadło) są przypadki, kiedy "ssie pałkę" - zwłaszcza tuż po zmroku, na AP, gdy jadę ciemną A1 i wjeżdżam w oświetlone okolice węzła/MOP-u - wtedy na sucho trze o szybę.

Pepek

Posiadacz elektryka
Gdzie ta opcja bo nie mogę znaleźć ?
Hehe, uwielbiam takie wyrywanie z kontekstu :p , ale doceniam, więc odpowiem tak - kiedyś takich odcinków dróg było więcej, gdzie takie "usługi" można było znaleźć, obecnie w dobie A i S rzadziej, ale dalej są, nie powiem więcej, bo to by już pod reklamę podpadało. :cool: No i jednak lepiej wtedy być w trasie bez rodzinki, bo to już byłby trochę "pszypau". :ROFLMAO:

poochaty

Posiadacz elektryka
Ja nie rozumiem po co jest reduce blue light. W telefonach rozumiem, bo chodzi o to, że niebieskie światło pobudza i czytając bezpośrednio przed snem przeszkadza w spokojnym zaśnięciu. W samochodzie chyba jest szczególnie wieczorem wręcz wskazane pobudzenie, a nie zasypianie, chyba, że coś kręcę.