2023.26

Bronek

Pionier e-mobilności
W S i X ma być to co jest w 3 i Y czyli zmiana pozycji podglądu z kamery kierunkowskazu i programowanie lewej gałki.
Nie ma w tych modelach jeszcze zmiany wielkości liter i możliwości kliknięcia na znak ograniczenia prędkości, podglądu np spalania... Generalnie jak dla mnie o czym wspominałem, ekran przed kierownicą jest zbędny a to co jest na dużym "tablecie" jest gorsze.
Pewnie z wiekiem się to zmieni, a my będziemy mieli radochę.
Szczególnie Ci co nie mieli Trójki lub Ygreka będą myśleli że to postęp, a to tylko "powrót do przeszłości" .
Co raz bardziej jestem przekonany, iż dawkowanie zmian w większości przypadków jest zaplanowane i dawkowane z góry w ustalony sposób. Niemniej jest tego mniej jak było i nie tak często.

eMeM

Zadomawiam się
Mam wersje 20.9 i dzisiaj widzę że wczoraj sprawdził sam z siebie i stwierdził że nic nowszego na mnie nie czeka... ;-) Wcześniejsze sprawdzenie było 21 lipca i auto ma zawsze WiFI garażu (czyli 14 dni odstępu). Przynajmniej te nowe mapy tydzień temu wpadły...
U mnie w TMY rownież nadal 2023.20.9. I mapy stare. Może po powrocie z urlopu wskoczy update…

poochaty

Posiadacz elektryka
Wg Teslafi 2023.26.6 znowu wstrzymane. Widocznie coś poprawiają.

Pepek

Posiadacz elektryka
A mi wreszcie pobral mapy. Ale dalej sa bledy :(
Ta, jest lepiej, ale nie idealnie. Np. prowadząc mnie 30.07 z Gdańska na Śląsk już tylko raz na A1 pokazał odcinek z ograniczeniem 100km/h i tylko kilkanaście kilometrów - resztę ładnie identyfikował jako 140km/h. Co ciekawe jadąc 06.08 z powrotem już miał gorzej i takie odcinki były 2, a raz nawet na chwilę pokazał ograniczenie 70km/h - mimo, że na całości już dawno jest 140 km/h. Oczywiście spowodowało to drobny rozjazd w zakładanych procentach na ładowarce na starcie trasy a faktycznie na ilu dojechałem, ale były to mniejsze różnice niż wcześniej - bardziej 2-3% (a jechałem całość z ustawionym 145km/h).

piotrazz

Posiadacz elektryka
Według Teslascope - wygląda to na aktywny rollout wspomnianej wersji.