Po czym Ci się poprawiło? Po przerobieniu przez samochód iluś tras czy po wgraniu poprawek 26.8? Ja nieopatrznie zrobiłem update do 26.7 w Chorwacji i powrót był naprawdę zabawny. Gdyby nie to, że trasę tą pokonywałem już drugi raz w tym roku to wierząc w predykcję konsumpcji energii według Tesli całą trasę powinienem zrobić na połowie ładowań 😂 a już twierdzenie, że z Mariboru przy baterii naładowanej do 54% dojadę do Wiednia na 7% rozbiło system
Ja mam 2023.26.7, estymacja wg mnie zepsuła się po dodaniu funkcji "Wyznaczanie trasy online", którą włączyłem już nie pamiętam czy to weszło w 2023.26, czy w poprzedniej wersji, ale to wg mnie zepsuło estymację (i nawigację ogółem).
Na 2023.26.7 wracałem z Rumunii i w Debreczynie na SuC twierdziło, że dojadę do do Krakowa bez ładowania (mało realne po drodze poza PL większość drogi to autostrady) - ale wg mnie to jakiś bug, bo ponowne wyznaczenie trasy po przejechaniu kawałka poprawiło sprawę.
Także nadal w .7 jest zabugowana, ale ostatnie ~700 km mam w punkt estymację pomimo, że wcześniej przed .7 była lipa z estymacją u mnie.
Jedyny plus tej sytuacji jest taki, że zaczałem używać ABRP i widzę, że ABRP ufać nie można - jest bardzo konserwatywny, błędy rzędu 20+%, to dużo bo niepotrzebnie bym wczoraj się ładował w trasie, a tak dojechałem do domu z 21% baterii bez ładowania.