2023.6.9 i Park Assist dla aut bez USS

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Poki co male porownanie waymo/ fsd
Warto poczytac komentarze

To Waymo może w każdej chwili przejąć zdalny kierowca... więc jak tylko się gubi to jest przejmowane, pasażer nawet o tym nic nie wie.

ypl

Pionier e-mobilności
Ja się też przejechałem i niestety moje wrażenia są raczej słabe, w dużym skrócie to działa fatalnie, widzi rzeczy których nie ma, te linie skaczą. No może to dopracują, w obecnej formie gadżet na którym ciężko polegać, a warunki oświetleniowe dla kamer idealne były.

Rambo

Zadomawiam się
U mnie przed aktualizacją wjeżdżając do garażu tyłem - asystent przy dużym słońcu wprost na przednią kamerę wyłączał cały system. Po aktualizacji wjeżdżając jest info że asystent nie mierzy dobrze odległości ale boki i tył się rysują. Brak przodu.

Pepek

Posiadacz elektryka
Ja się też przejechałem i niestety moje wrażenia są raczej słabe, w dużym skrócie to działa fatalnie, widzi rzeczy których nie ma, te linie skaczą. No może to dopracują, w obecnej formie gadżet na którym ciężko polegać, a warunki oświetleniowe dla kamer idealne były.
Ale to wrażenia po wcześniejszej wersji 6.9, czy w ogóle pierwszy Twój kontakt z Vision? Bo jak po poprzedniej wersji, to trochę mam obaw, bo miałem tą wersję 6.9 i było w miarę spoko, tam gdzie jeżdżę dawała radę całkiem fajnie w porównaniu do Leosia z czujnikami. Update wgrał się dziś rano, ale trasa dopiero jutro, więc trochę się zastanawiam jak będzie. ;)

ypl

Pionier e-mobilności
Pierwszy kontakt z tesla vision, raczej jestem skrzywiony bo kilka lat jeżdżę z czujnikami i kamerami naokoło auta i widokiem 360. Trzeba dać temu szansę, ale pierwszy kontakt nie zachwycił.

ypl

Pionier e-mobilności
Jeszcze trochę jeździłem wieczorem, no i spostrzeżenia dalsze. Lepsze takie "czujniki" niż nic, generalnie są sytuacje, że działa całkiem nieźle, a są takie, że mocno głupieje. No i ewidentnie widać, że jest problem przy parkowaniu przodem, jak wjeżdżam dynamicznie na miejsce, to ja bez czujników wiem na czucie, że mogę jeszcze jechać, jak już ja decyduję, że staję to na wizualizacji już wjechałem w płot/ścianę/ słupek. Bardzo asekuracyjnie liczy dystans, ewidentnie przydałaby się kamera w zderzaku, no i skoro pokazuje mi, że wjechałem w słup to czemu nie zatrzymał samemu automatycznie?

ypl

Pionier e-mobilności
Na czujnikach USS tak masz?