2024.8

inter

Pionier e-mobilności
Ja najczęściej aktualizacje dostaję w czwartki, a dzisiaj jest czwartek, więc kto wie ;)
Pierwsza czekała na instalację jak odbierałem auto. A w czwartek o g. 14.09 - 2024.7. A dzisiaj jeszcze nic nie ma.

nabrU

Moderator
Trochę za krótki filmik aby to ocenić. Widać, że coś tam reflektor stara się zrobić, ale za dobrze to mu nie idzie, bo wciąż widać cień chłopca na ścianie 🤔

pmlody

Pionier e-mobilności
Trochę za krótki filmik aby to ocenić. Widać, że coś tam reflektor stara się zrobić, ale za dobrze to mu nie idzie, bo wciąż widać cień chłopca na ścianie 🤔
Ale głowy wycina. To już i tak lepiej niż nawalanie długimi aż ktoś nie wyłączy :D nie liczyłem nawet na tyle.

nabrU

Moderator
Ale głowy wycina.
A owszem, z prostego powodu: bo głowa chłopca jest wyżej (jak dla mnie) niż normalny snop światła na tej odległości. Szkoda, że nie ma dłuższego nagrania gdy chłopiec jest trochę dalej od samochodu, bo to tam jest najważniejsza strefa gdzie światła powinny działać adaptacyjnie, a nie metr czy dwa przed samochodem.
Podsumowując: wygląda to obiecująco, ale do zachwytu mi na razie daleko, zanim nie będzie więcej jakichś sensownych danych.

daniel

Señor Meme Officer
A owszem, z prostego powodu: bo głowa chłopca jest wyżej (jak dla mnie) niż normalny snop światła na tej odległości. Szkoda, że nie ma dłuższego nagrania gdy chłopiec jest trochę dalej od samochodu, bo to tam jest najważniejsza strefa gdzie światła powinny działać adaptacyjnie, a nie metr czy dwa przed samochodem.
Podsumowując: wygląda to obiecująco, ale do zachwytu mi na razie daleko, zanim nie będzie więcej jakichś sensownych danych.
Wygląda na to że krótkie są zawsze, dlatego świeci po nogach i stąd się bierze cień.

ciastek

Pionier e-mobilności
Wygląda na to że krótkie są zawsze, dlatego świeci po nogach i stąd się bierze cień.
Zawsze jest "pół" krótkich. Górna część jest z projektora (matrix) (1), a dolna z reflektora (2).
Dzięki temu adaptacyjne długie potrafią oślepiać mniej niż krótkie. Na przykład wytną podwyższoną część wiązki oświetlającą znaki na poboczu.

Last edited: