A Ty dojechałeś kiedyś poniżej 0%? Ile zimą przejeżdżają elektryki po osiągnięciu 0% i co się z nimi dzieje?

to_masz

Posiadacz elektryka
Klikając w sponsorowany link na FB miałem super niskie oczekiwania, jak zacząłem czytać "ile elektryk przejedzie po wyczerpaniu baterii", to już zamykałem - jednak pozytywnie mnie zaskoczyło podsumowanie wyników przytoczonego testu

viallos

Pionier e-mobilności
W kijance 1,35 (kia charge, jeszcze po starszych cenach) a w BMW 1,50 (BMW charging)
Już chyba o tym pisaliśmy... do tego dolicz abonament ... dosyć drogi.

Na jednorazowe wyjazdy taniej 'małe abo' z GW i roaming.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Gazety wyszly z mody, to teraz tablet sie zabiera ( Samsunga nie użyjesz ).
Ale ma tą przewagę bo sobie popiszesz, a w gazecie tylko krzyżowki były. Do tego tabletem zamiast tyłka, trolla dopieścisz
Proponuję, abyśmy spróbowali przeprowadzić analizę śladu węglowego każdego z powyższych rozwiązań... ;-)

Norbert

Posiadacz elektryka
Wielokrotnie na krawędzi.
TMS zimą pod 25km od 0%, ale staram się nie testować sprawności baterii, więc zwykle jeśli już to do 0%, TM3 nie miałem okazji.
Natomiast tylko raz Koną przetestowałem i tam 0 = 0 :D zabrakło mi prądu kilkaset metrów od mojej ładowarki i żeby było śmieszniej zatrzymała się przed wzniesieniem. Gdyby się wturlała na górę to już z górki miałem do ładowarki :D

Jogur

Posiadacz elektryka
hmm, raz w okolicach styczeń 2019 jadąc TMS 85 na serwis do Norymbergi (chlapa na autostradzie, pod wiatr) dociągnąłem do SuC w Nossen 12km od 0, ale już w listopadzie 2022 jak pokazał 0 to zatrzymaliśmy się pod Olsztynem i laweta ;)

Norbert

Posiadacz elektryka
hmm, raz w okolicach styczeń 2019 jadąc TMS 85 na serwis do Norymbergi (chlapa na autostradzie, pod wiatr) dociągnąłem do SuC w Nossen 12km od 0, ale już w listopadzie 2022 jak pokazał 0 to zatrzymaliśmy się pod Olsztynem i laweta ;)
Ja dolatuję do zera - nawet dziś, 0stC, ale już z lekkim stresem, auto ma ponad 200kkm nalatane.
Myślę, że ważną rzeczą w sytuacji kiedy jesteśmy poniżej 5%, zwłaszcza jeśli bateria jest zimna, jest delikatne operowanie "mocą". Nagły strzał może spowodować duży rozjazd napięć i wyłączenie się auta.
Muszę podłączyć scanmytesla i zerknąć co tam w baterii dobrego słychać.