Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

tokwi

Pionier e-mobilności
Bronek montuj to jak najszybciej, bo mnie ona też kusi bardzo i ciekawy jestem Twojej opinii, a u Ciebie jest jeszcze head-up więc wolant obowiazkowo.
Dziś praktycznie całą Polskę można przejechać nie zdejmując rąk z kierownicy. Oczywiście przy prawidłowym trzymaniu kierownicy: "za 15 min 3". To pozwala kręcić więcej nawet niż 180 stopni.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jedzie, Fedex wiezie, leci i ma dolecieć na 18tego.. Chyba że cło sie przyczepi.
Nie lubie Fedexu. Nawet ostatnio przysłali fakturę po czasie płatności, zapłaciłem potem po 2 tyg moni o zapłatę, potem przeprosiny itd.. Kontakt tylko przez formularz, to parszywa firma, albo ja mam pecha. Kilka razy własnie oni uprzykrzali mi życie

JareG

Pionier e-mobilności
Nie lubie Fedexu. Nawet ostatnio przysłali fakturę po czasie płatności, zapłaciłem potem po 2 tyg moni o zapłatę, potem przeprosiny itd.. Kontakt tylko przez formularz, to parszywa firma, albo ja mam pecha. Kilka razy własnie oni uprzykrzali mi życie
Fedex to dziady, kilka razy mnie wystawili do wiatru :(

Pozdrawiam

newbe

Posiadacz elektryka
Najbardziej użyteczny i wręcz niezbędny dodatek?
Gniazdko do ładowania w garażu i podkładki pod podnośnik i spokój w każdym warsztacie oponiarskim i nie tylko…
Nie kupiłem wallbox, dokupiłem wtyczkę 32A do UMC gen2, oraz przejściówkę na dużą sile i redukcję na małą..

Reszta moich dodatków to takie sobie bajery, a najdroższy - hak holowniczy…
🇵🇱Tesla Model 3: wszystkie dodatki za 55 tys.km, obowiązkowe i niepotrzebne bajery

Bronek

Pionier e-mobilności
Wg mnie … nie patrząc na ceny itp . - to co fajne i sie u mnie sprawdza.

1. Podkładki to oczywistość ( nie potrzebnie kupiłem najbardziej ..."wypasione" , wystarczy tanizna).
2. Evse 3 fazowe ( jak mamy 3 fazy) - tu wsio rybka byleby działało i kabel jak EVSE inne niż Tesli , by był z przyciskiem
3. Zegarek z aplikacjami do Tesli - używam. aczkolwiek różnie różne działają . Ale używam czesto.
4..Elektryczny Frunk i Trunk ( starsze nie miały) i co dziwne z kick sensorami , akurat tu korzystam)
5. Przedłuźki i sztywne i miękkie do pasów ( tył to jakaś masakra). A na przodzie sztywne też wygodniej i nie ma komunikatu gdy ....
6. Ekranik dodatkowy dla przynajmniej 3 rzeczy
a) kamerka przednia
b) Android Auto z Yanosikiem ( włącza się u mnie automatycznie i ostrzega)
c) Asystent Google (odkryłem że nie trzeba nawet niczego naciskać, wystarczy Hej Google) . Jest na nasłuchu
Wartość dodana to otwieranie bram itp , czyli to co mozna zrobić smart aplikacjami . Home Link to pikuś

7. chlapacze i maty do bgazników . dywaniki gumowe - wysokie ranty-wsio rawno jak wyglądają aby pasowały .

Last edited:

newbe

Posiadacz elektryka
Wg mnie … nie patrząc na ceny itp . - to co fajne i sie u mnie sprawdza.

1. Podkladki to oczywistość ( nie potrzbnie kupiłem najbardziej ..."wypasione" , wystarczy tanizna).
2. Evse 3 fazowe ( jak mamy 3 fazy) - tu wsio rybka byleby działało
3. Zegarek z apkami do Tesli - używam. aczkolwiek różnie różne działają . Ale używam czesto.
4..Elektryczny Frunk i Trunk ( starsze nie miały) i co dziwne z kick sensorami , akurat tu korzystam)
5. Przedłuzki i sztywne 30cm np , i miekkie do pasów . Szczególnie na tył bo tam masakra z wpinaniem
cdn ... jak skończe robotę
Kick sensor trochę mi hula po głowie…

Bronek

Pionier e-mobilności
Kick sensor trochę mi hula po głowie…
Tył mam .
Przód szukałem aby dokupić . Znalazłem w Emiratach, ale nie wysyłaja do nas . Zamówiłem w innym sklepie/ kraju ( nie pamietam) bo potrzbuje z modułem aby wpiąć do przodu . I tego nie moge wyczaić ( Nie mogłem) czekam na przesyłkę zobaczę co przyslą ???
Raz jak zamówiłem ( na zdjęciu był moduł) to przysłali sam sensor . A w ogóle sensor od Hansow nie dzialał więc przyłaczyłem od tej swojej pierwotnej nieudanej instalacji i działa.

PS >
Narzekałem na Fedex a tu 2 dni przed planem kierownica przyjedzie dzisiaj. Przeczytali i Forum zrobiło ono swoje ... :)
Bez Yoke ten ekranik 10.25" i ten 9" jest nie w pełni widoczny , lub wymaga gimnastyki .

Last edited:

ciastek

Pionier e-mobilności
ktoś dzwonił i pytał żeby dozamówić hak (nie widzę teraz takiej opcji w konfiguratorze) i mu odpowiadali że można później
Heh, tak było! :D #4
W lutym 2022 dalej nie było takiej opcji. #36
Nie słyszałem, by już się pojawiła. Podejrzewam, że się nie pojawi.