BMW i4 - czy to auto jest dostepne?

nyknow

Fachowiec
Witam. pytanie czy ten samochód jest dostępny:

1. na jazdę próbną/testową w salonach BMW?
2. jak długo sie czeka na dostawę

jakaś cisza w sprawie tego i4 - w sob.planuję podjechać do BMW ale może nie ma po co skoro nikt o tym modelu nic nie pisze - chyba wiecej sie dzieje z iX

nyknow

Fachowiec
Dostawy demo do salonów w ciągu miesiąca. Wybieraj się lepiej po nowym roku.
jeszcze mysle o iX ale musze to na żywo zobaczyć - no i tesla oczywiscie jest obserwowana..... :) dzieki za informację

nyknow

Fachowiec
jeszcze mysle o iX ale musze to na żywo zobaczyć - no i tesla oczywiscie jest obserwowana..... :) dzieki za informację
bylem w BMW i MB. W BMW żadnego elektryka a w MB stały dwa ale sprzedane/zamknięte i nie można było tam wejść itd. odpowiednik klasy S w MB wygląda dziwnie jednak. pozostaje mi BMW albo Tesla. BMW ma przewagę taka ze ma serwis na miejscu ale jak nie można zobaczyć to w sumie słabo.

ZdzichuSTG

Zadomawiam się
Auto obecnie niedostępne. DEMO zjeżdża z produkcji w lutym, w salonach będzie na koniec lutego/ początek marca.

Zamówiłem dziś i4 M50 - czas oczekiwania 6-8 miesięcy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Auto obecnie niedostępne. DEMO zjeżdża z produkcji w lutym, w salonach będzie na koniec lutego/ początek marca.

Gratulacje ! Ciekawe czy dotrzymaja terminow.

nyknow

Fachowiec

Wcześniej widziałeś auto na żywo, siedziałeś w nim albo miałeś możliwość przejechania się ? Chyba retoryczne pytanie po tym jak napisałeś ze demo dopiero zjeżdża z produkcji w lutym…..ale tak dla pewności pytam ;) - testow nie widziałem nawet (stan na 2 tyg temu). Odważnie ;) gratulacje oczywiście bo bmw to fajne auta - ja zamówiłem teslę ostatecznie na luty’22

ZdzichuSTG

Zadomawiam się
Wcześniej widziałeś auto na żywo, siedziałeś w nim albo miałeś możliwość przejechania się ? Chyba retoryczne pytanie po tym jak napisałeś ze demo dopiero zjeżdża z produkcji w lutym…..ale tak dla pewności pytam ;) - testow nie widziałem nawet (stan na 2 tyg temu). Odważnie ;) gratulacje oczywiście bo bmw to fajne auta - ja zamówiłem teslę ostatecznie na luty’22
Gratuluje zakupu Tesli, oczywiście brałem pod uwagę Tesle 3 Performance. Testy oczywiście można znaleźć, są lepsze i gorsze opinie(układ kierowniczy działa zbyt lekko) jednak większość jest bardzo pozytywnych.

W salonie mają już 5 zamówień na i4 M50, podstawowy model i4 nie cieszy się narazie zainteresowaniem.
Pozostaje cierpliwie czekać, cierpliwie …😂

nyknow

Fachowiec
Co Cię skierowało na i4 jednak ? Ja zamówiłem LR bo większy zasieg a już z wiekiem chyba ;) przechodzi mi parcie na przyspieszenie itd (obecnego auta nie wykorzystuje w połowie chyba). Ale bmw to brałbym tez m50 jeśli już. Jeździłem tesla w sierpniu i fajne podejście do tych aktualizacji itd - spodobało mi się. No to czekamy ;) cierpliwości życzę ;)

ZdzichuSTG

Zadomawiam się
Co Cię skierowało na i4 jednak ? Ja zamówiłem LR bo większy zasieg a już z wiekiem chyba ;) przechodzi mi parcie na przyspieszenie itd (obecnego auta nie wykorzystuje w połowie chyba). Ale bmw to brałbym tez m50 jeśli już. Jeździłem tesla w sierpniu i fajne podejście do tych aktualizacji itd - spodobało mi się. No to czekamy ;) cierpliwości życzę ;)
Głównie wygląd, i4 wyglada nadal jak zwykłe auto spalinowe, większość EV mają coś ze statków kosmicznych. Serwis BMW mam na miejscu, do Tesli ok. 350km(pewnie nie dojechałyby na jednym ładowaniu, a nie wiadomo jak po drodze ze stacjami 😂😂😂)

Last edited: