CyanAppl16
Posiadacz elektryka
Im więcej czytam o leasingu, tym bardziej przekonuję się do tego, że chyba warto poczekać i kupić za gotówkę.
Nie ma się czego bać, ja mam już któreś auto kupione w ten sposób. Najbardziej opłaca się wpłacić 45% i na 3 lata z 1% wykupem, wtedy koszty są niższe i auto szybko amortyzujesz. Jak kupisz za gotówkę, amortyzujesz 5 lat. Jeśli na kosztach i szybszej amortyzacji Ci nie zależy, a masz gotówkę to czemu nieIm więcej czytam o leasingu, tym bardziej przekonuję się do tego, że chyba warto poczekać i kupić za gotówkę.
Tak, tylko też chcę mieć spokój, a nie paść ofiarą jakiegoś naciągania za wszystko bezpodstawnie.Nie ma się czego bać, ja mam już któreś auto kupione w ten sposób. Najbardziej opłaca się wpłacić 45% i na 3 lata z 1% wykupem, wtedy koszty są niższe i auto szybko amortyzujesz. Jak kupisz za gotówkę, amortyzujesz 5 lat. Jeśli na kosztach i szybszej amortyzacji Ci nie zależy, a masz gotówkę to czemu nieale jeśli masz tyle to raczej się z ratami nie spóźnisz
Poszukałem trochę opinii o Standander Consumer Multirent i jak przeczytałem, że płatność do 15 a 10 wysyłają monit płatny 100zł to i potem jeszcze kilka takich monitów i już +400zł do raty to się odechciewa.
Ja na Teslę mam leasing w SCM i nie narzekam na nich. Co do monitu, to zapewne jest tak jak pisze @zibizz1, więc jeśli będziesz płacił w terminie, to nikt Cię o nic nie będzie ścigał, a tym bardziej bezpodstawnie za takie działania obciążał. Ja sam mam termin płatności za faktury z leasingu 15-tego każdego miesiąca, a zlecenie stałe ustawiłem sobie na 10-tego, więc nie muszę o niczym myśleć i pamiętać.Poszukałem trochę opinii o Standander Consumer Multirent i jak przeczytałem, że płatność do 15 a 10 wysyłają monit płatny 100zł to i potem jeszcze kilka takich monitów i już +400zł do raty to się odechciewa.
Dobry pomysł, póki co umowy nie mam, jedynie OWUL z oficjalnej strony, ale to pewnie będzie z grubsza to samo.Nie wierz we wszystko co piszą i przeczytaj umowę leasingową bo tam masz napisane na co sie umawiasz.
Wszędzie pewnie będzie podobie, a tylko tutaj 2,5%.Zawszę możesz wybrać inny leasing.
Właśnie zastanawiam się czy 45% i 3 lata, czy 18,5% i 5 lat.Nie ma się czego bać, ja mam już któreś auto kupione w ten sposób. Najbardziej opłaca się wpłacić 45% i na 3 lata z 1% wykupem, wtedy koszty są niższe i auto szybko amortyzujesz. Jak kupisz za gotówkę, amortyzujesz 5 lat. Jeśli na kosztach i szybszej amortyzacji Ci nie zależy, a masz gotówkę to czemu nieale jeśli masz tyle to raczej się z ratami nie spóźnisz