umcus
Pionier e-mobilności
Żeby nie było, że tak cukierkowo w UK. Ciekawe, kiedy i u nas paranoja wejdzie za mocno.
Jeżeli masz na myśli sytuację o której było głośno pare miesięcy temu to ludzi do więzienia pakują nie za post na temat imigrantów a za nawolywanie do atakowania i podpalania hoteli gdzie przebywają imigranci. Taka drobna różnica. Dlatego sprawdzanie faktów ma znaczenie.W UK jest aktualnie więcej idiotyzmów... Za lajka czy post na FB na temat migrantów może do Ciebie zapukać Policja. Ba - nawet nie zapukać, ale ludzi do więzienia za to pakują.
Nie chodzi o sytuację, gdzie ludzie piszą posty nawołujące do atakowania imigrantów (bo tu akurat tak powinno być), ale niedawno był przypadek że Policja zapukała do drzwi 54-letniej kobiety za krytykę partii Labourzystów.Jeżeli masz na myśli sytuację o której było głośno pare miesięcy temu to ludzi do więzienia pakują nie za post na temat imigrantów a za nawolywanie do atakowania i podpalania hoteli gdzie przebywają imigranci. Taka drobna różnica. Dlatego sprawdzanie faktów ma znaczenie.
Mi Googiel nic nie znajduje - Może chodzi o sytuacje z panią która groziła że obleje kogoś kwasem? Też czekam na źródło od @p.j.sPodaj źródło tej informacji.
Mi Googiel nic nie znajduje - Może chodzi o sytuacje z panią która groziła że obleje kogoś kwasem? Też czekam na źródło od @p.j.s
Taa, lega artis jako fact check xD, znana fabryka trolli, to na pewno bardzo "wiarygodne" źródło![]()
Wielka Brytania wycofuje ustawę gwarantującą wolność słowa na...
Ustawa przyjęta przez poprzedni rząd nakazywała wyższym uczelniom pilnowanie standardów wolności wypowiedzi. Miała też utrudniać organizowanie nagonki na...opoka.org.pl
![]()
Brytyjska Ustawa o Wolności Słowa na Uniwersytetach: Dlaczego Jej Wycofanie Budzi Kontrowersje?
Najnowsze działania brytyjskiego rządu w sprawie ustawy o wolności słowa na uniwersytetach wywołały gorącą debatę. Ustawa, która miała zagwarantowaćlegaartis.pl
Jestem ciekaw czym są "wiadome względy", nie wiem jakie są a chciałbym wiedzieć
Twoja wersja:Znalazłem kilka linków z opisami, znajomy (Polak mieszkający w UK) mówił że było o tym głośno:
Rzeczywistość:ale niedawno był przypadek że Policja zapukała do drzwi 54-letniej kobiety za krytykę partii Labourzystów.
We spoke to the woman for six minutes to advise she was the subject of a complaint of harassment and to answer any questions she may have.
No further action is necessary as no crime has been committed. We are under a duty to inform her that she is the subject of a complaint.
Policja nie zapukała sobie do kogoś bo się im ich opinia nie podoba. Nie prześladują ludzi żeby ich uciszyć etc. Ktoś, nie ważne kto i nieważne na co (pewnie krytykowany polityk mający ból dupy albo sąsiad o innych poglądach), złożył skargę a policja dopełniając obowiązków skontaktowała się z oskarżoną.
A jak inaczej nazwać osobę na którą została złożona skarga? Mam zbyt wąski słownikNo bez jaj, jaka z tej babci 'oskarżona'?![]()