No tak, ale obecny refresh jest krokiem w tył, następnego nie widać na horyzoncie, a amortyzacja depcze po piętach(pdk!)Dla mnie odpowiedź prosta. To samo w wersji Performance. Tylko bym poczekala na kolejny refresh.
No tak, ale obecny refresh jest krokiem w tył, następnego nie widać na horyzoncie, a amortyzacja depcze po piętach(pdk!)Dla mnie odpowiedź prosta. To samo w wersji Performance. Tylko bym poczekala na kolejny refresh.
Wygląda obiecująco. Kto robi baterie i silniki?Nowy Smart też zapowiada się interesująco w kontekście twoich oczekiwań, jednakże zasięg mógłby być trochę większy w wersji z największą baterią.
![]()
Smart #5 to już nie maluch do miasta, lecz D-SUV, konkurent Tesli Model Y. Trzy lata i będzie po Smarcie? Czy wręcz przeciwnie? | SAMOCHODY ELEKTRYCZNE - www.elektrowoz.pl
Od czasu, gdy Geely przejęło połowę udziałów marki Smart, chiński koncern wprowadza na rynek coraz większe samochody. Nowy Smart #5 to...elektrowoz.pl
nowa platforma od BMW zapowiada się ciekawieLubię swoją Teslę. Jest to naprawdę dobry samochód użytkowy, sprawił mi wiele radości w jeździe, generalnie poza paroma niuansami można określić jako naprawdę dobre wozidło.
Ale czas Tesli chyba się powoli kończy, rozwój technologiczny już nie idzie w parze z resztą, prędkość ładowania zaczyna powoli doskwierać(szczególnie jak poznałem różnicę na architekturze 800V)
Nie jestem zadowolony z ostatnich zmian
Jakby na horyzoncie pojawiła się nowa 3, w architekturze 800V z szybszym ładowaniem, większą baterią i mniejszym zużyciem to bym brał ponownie. Ale planów nie widać, ba, nawet ciężko o cokolwiek nowego teraz.
Co byście wybrali następnego, sedan dla rodziny 2+2, użytkowo reakreacyjny z nastawieniem na uniwersalność? 800V, dobrze by było żeby bateria była co najmniej 80kWh. Im szybsze ładowanie tym lepiej.
PS. czy rezygnuję z Tesli? Nah, zajebiście się nimi jeździ, ale obecnie nie widzę niczego wartego uwagi w przyszłości ze stajni Tesli.
Współwłaścicielem Smarta jest Geely więc pewnie oni robią silniki a baterie prawdopodobnie CATL bo oni mocno ze sobą współpracują.Wygląda obiecująco. Kto robi baterie i silniki?
Chyba nie przeczytałeś, na co odpowiadasz.Cybertruck? Oj nie nie nie, nie wiem czy to szczera chęc pomocy czy sarkazm, ale wykonanie cybertrucka jest tragicznie złe.
Zero wartości praktycznej, słaba rama, cena wywalona w kosmos i nie jest to sedan 😃
silnik i bateria sa od gelly - ta sama platforma co w volvo ex30 tylko buda inna
Cennik w Niemczech podobno:Fajny !
Narobiles mi smaka, ale pewnie cennik mnie ostudzi![]()
Ceny Smarta #5 zaczynają się od prawie 46 000 euro, a najbardziej przystępna wersja 800-woltowa kosztuje około 51 000 euro.
- Smart #5 Pro - 45 900 euro
- Smart #5 Pro+ - 50 900 euro
- Smart #5 Premium - 55 400 euro
- Smart #5 Pulse - 55 400 euro
- Smart #5 Summit Edition - 56 900 euro