consigliero
Pionier e-mobilności
Chętnie bym skorzystał z pomocy jakiegoś elektryka i przeglądnął instalację, w końcu ladowarka trochę już działa. Niestety nie mam znajomości w tym temacie i probuje sobie jakoś radzić dzwoniąc na infolinie pomocy VW Elli. Już raz miałem taką sytuację w listopadzie 2022 ale samo przeszło. Dwa dni temu 3 razy przerywało ładowanie a te dwie lampki oznaczają że wykryto upływ prądu. Wystarczy odłączyć auto i wszystko wraca do normy. Dla pewności zresetowałem ładowarkę co było poradą z infolinii aby poczekać godzinę przed ponownym włączeniem. To była jedyna różnica w porównaniu do solucji z instrukcji, niestety problem się pojawił ponownie a jednocześnie w tym samym czasie w aplikacji VW oraz Elli zniknęła ładowarka z owej aplikacji a w punkcie dotyczącym VW charge też wszystko poznikało. Wszystko wróciło na drugi dzień a jednocześnie pojawiły się nowe ceny za ładowanie oraz nowa stawka miesięczna. Jednocześnie podczas ostatnich ładowań nie pojawiły się dwie czerwone lampki. Zastanawiam się czy problem nie jest związany głównie z mieszaniem w oprogramowaniu ? Jak widać ceny nawiązują do ostatnich ruchów IONITY a jednocześnie w niektórych krajach mamy dodatkowo wyselekcjonowanych partnerów, na szybko Austria i Niemcy oraz Francja.
jeszcze a propos jazdy to zużycie się poprawiło ostatnio
jeszcze a propos jazdy to zużycie się poprawiło ostatnio
Attachments
Last edited: