A jak z wentylacją? Zgodnie z WT na jedno stanowisko postojowe w garażu powinny być dwie kratki na zewnątrz. Nawiewna (np. nisko nad ziemią) i wywiewna (najlepiej po przekątnej i wyżej). O ile dach nie przecieka i jest izolacja fundamentów (poziome odcięcie powyżej gruntu) to wilgoci nie powinno być. Ale często właśnie problem z wilgocią/grzybem to problem z wentylacją. Temperatur bym się nie obawiał, nie powinny spadać poniżej zera (ewentualnie doraźnie możesz wstawić grzejniczek olejowy), a i zimy co raz słabszeBardziej chyba mi zależy aby nie było tego co w starym garażu gdzie była duża wilgoć
Wentylacja + sensowne odprowadzenie wody na zewnątrz (ze dwie kratki ściekowe albo liniówka centralnie wzdłuż auta) i powinno być ok...W garażu najgorsze jest to co w zimę wjeżdża niestety z samochodem ( słone błoto, lód ) i później się roztapia. Dlatego to trzeba dobrze wietrzyć.
Ja sciany mialem odlewane na miejscu z betonu architektonicznego. Bo tez mam takie sciany w domuMyślałem o takim z betonu, może przy okazji dotacja na schron by się znalazła, ale w pobliżu nie ma prefabrykacji.