Czemu ludzie sprzedają mx-30 ?

Ev3

Pionier e-mobilności
ale to jest dziwny soul,

Mniej dziwny od tej Mazdy.
dużo gorsza jakość wnętrza itd...
Nieprawda.
Siedziałeś w nim w ogóle?

Dużo gorsza to jest w ev-3, w Soulu co najwyżej "nieco" gorsza.

ja bym w ogóle nie patrzyl na soula, a mx30 mi się podoba
A ja dokładnie odwrotnie.
No a praktyczność dodatkowo ma największe znaczenie - i tutaj prawie nic Soula nie pobije.

Last edited:

boa

Posiadacz elektryka
widzisz, jednak się nie zgadzamy. Moim zdaniem to NIE jest samochód do jazdy dla 1-2 osób. Przykład mojej rodziny, która chyba wyjatkiem nie jest: 2 osoby dojezdzajace do pracy w miescie w 2 roznych miejscach o roznych porach, wiec 2 samochody uzywane na codzien. Tesla 3 i Toyotka Yaris, obydwoje robimy ok 80 - 100 km dziennie. Teselą na dłuższe trasy. Pozostawienie Żony w fajnym samochodziku, ktorym codziennie patrzysz, czy pradu wystarczy, a może nie (w zimie)? Już bym mieszkał na tarasie. To może być 3 samochód. Nie drugi. PS. Oczywiscie dla emeryta, co jezdzi do kosciola i pobliskiego sklepu jest ok, ale czy emeryt kupi mx30 z powodow niepraktycznych? Może i tak.
O właśnie, zamiast yarisa taka mx30 imho duzo ciekawsza i fajniejsza, jazda duzo przyjemniejsza, a auto duuuuzo bardziej stylowe - ale to już kwestia gustu. Natomiast jakościowo mazda lepsza obiektywnie, jazda tańsza, a 100km zasięgu nawet w srogiej zimie masz bez problemu, więc nie za bardzo rozumiem ten Twój wpis

boa

Posiadacz elektryka
Mniej dziwny od tej Mazdy.

Nieprawda.
Siedziałem w nim w ogóle?

Dużo gorsza to jest w ev-3, w Soulu co najwyżej "nieco" gorsza.

A ja dokładnie odwrotnie.
No a praktyczność dodatkowo ma największe znaczenie - i tutaj prawie nic Soula nie pobije.
jak chcesz praktyczności, to polecam Skoda Octavia albo VW Passat ;)