Wojtek Wawa
Tesla Model 3 LR RWD 2025
Kiedyś robiłem na raz trasy po 1000+ km, ale to były czasy, gdy jeździłem szybko. Odkąd jestem przepisowy (realne plus 5 kmh, chyba że zakręty, albo drift po pustej drodze) nie umiem wytrzymać w samochodzie ponad 5h. Najchętniej korzystam z Pendolino i samolotów. Stąd myślałem, że model 3 jest dobrym pomysłem i ciągle na to szansa jest.Ja benzynowym UFO nie jeździłem na dzień więcej niż 1000. No dobra, jakieś tam 1050, i to raczej w znane miejsca. Cenię sobie wygodę a dłuższe trasy w jeden dzień nic z wygodą wspólnego nie maja. Ba, jak taka trasa to część podróży, to jeszcze mniej, bo człowiek chce jeszcze pozwiedzać odrobinę miejsce w którym śpi. W zwyczajach odkąd jeżdżę elektrykiem nic mi się nie zmieniło, Dolomity nie chcą być bliżej. Czas przejazdu zbliżony. (Pozdrowienia dla tych, którzy nie robią przerw na jedzenie i siku przez 10-12 godzin).
Co do braku gniazdka i stawania pod chmurką. Może być spoko... ale jeśli to są oba problemy na raz, to trochę smutno. Mnie i tak by nie powstrzymało ale rozsądne i niezdecydowane osoby może ;-)
Kocham elektryki, jako kierowca, odkąd z 10 lat temu pojeździłem po torze elektrycznymi gokartami, a miałem trochę doświadczeń z klasycznymi.
A jako inżynier to od czasów gm ev1, więc stąd ta tesla 3 rwd...