kborzy

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Pierwszy raz będę brał taki leasing i ciężko mi określić czy oferta jest opłacalna.
Mam propozycję wynajmu nowego pojazdu w w wysokości 1300 brutto z assistance (i samochodem zastępczym) i serwisem , bez wkładu własnego na okres 2 lat. Do tych opłat dojdzie jeszcze ubezpieczenie.
Warunek taki, że na pojazd będzie brana dotacja ale to firma leasingowa bierze te dotację. Wartość ofertowa auta 130 tys. zł brutto. Auto chcę oddać na koniec umowy.

Specjalnie nie podaje marki auta czy firmy leasingowej , bo nie jest to aż takie konieczne.
Patrząc na parametry takie jak cena auta a cena czynszu miesięcznego jak ocenianie czy to dobry stosunek ?

Czy możecie się podzielić swoimi doświadczeniami, jaki poziom raty bruttop przy danej cenie auta udało się wam osiągnąć w wynajmie długoterminowym?

stahoo

Zadomawiam się
A dawno temu dostałeś tę ofertę? Ja wczoraj już 400 brutto sama rata. Powodzenia w odzyskaniu zadatku. Oni chyba jakieś spore kwoty wołają?
Ofertę dostałem w zeszłą sobotę. Chętnie Ci ją odstąpię:) Generalnie wysłałem zapytania do większości dealerów citroena w okolicy. Sama rata wahała się od ok. 50 do 260 zł. Do opcjonalny GAP, możliwy w trzech różnych wariantach. Zadatek w wysokości 5k PLN.

Jusand

Posiadacz elektryka
Cześć, będę rezygnował (a właściwie już rezygnuję) z zakupu Citroena eC3, w wersji MAX, wraz z pakietem Winter i ładowarką 11 kW. Kolor szary (Mercury Grey). Auto już skierowane do produkcji, ma być dostępne do końca kwietnia. Możliwe jeszcze do wyrwania w atrakcyjnej ofercie najmu (do końca marca). Ja dostałem ratę 80 zł + najbardziej wypasiony GAP za 150 zł brutto, przy wpłacie własnej 35000 zł netto i 20.000 km przewidywanego przebiegu rocznego. Dealer Auto-Gazda ze Śląska (Gliwice, Pszczyna, Bielsko). Jak ktoś jest zainteresowany przejęciem proszę o kontakt na priv, dam namiary na osobę, z którą można się kontaktować. Nie ukrywam, że znalezienie osoby chętnej ułatwi mi odzyskanie zadatku, bo dealer nie był zadowolony z mojej decyzji:) Choć nie powiedział definitywnie nie:)
A z ciekawości dlaczego rezygnujesz?

Twenty

Zadomawiam się
Co myslicie o tej ofercie na Skoda Elroq? Auto typowo podstawowe bez wodotryskow.

Nie wiem tylko jak z realnym zasiegiem wersji 50

Attachments

• 1743339670339.png
    1743339670339.png
    284,5 KB · Liczba wyświetleń: 156