Jeśli mój lokalny warsztat tego nie ogarnie to w Poznaniu jest jakiś partner.W np: EV Repair - ogarniają![]()
No jednak przydałoby się mieć podnośnik, wszystkie smary, narzędzia. Nie mam gdzie tego trzymać, żeby raz do roku skorzystać.To tylko hamulce . Samemu można. Każdy mechanik powinien potrafić. Jeśli nie,, to Prezydent nie mechanik
Daj znać gdzie to ogarnąłeś (jeśli gdzieś ogarniesz). Chętnie też wtedy odwiedzę to miejsce (bo rozumiem, że lokalizacja ta sama - Poznań)Jeśli mój lokalny warsztat tego nie ogarnie to w Poznaniu jest jakiś partner.
Ale strona EV Repair jest fatalna. Podają warsztaty partnerskie bez jakiegokolwiek kontaktu.
Kod pocztowy i miasto. WTF. Bez ulicy, telefonu, strony internetowej.
Teraz już pod Poznaniem, ale dam znać.Daj znać gdzie to ogarnąłeś (jeśli gdzieś ogarniesz). Chętnie też wtedy odwiedzę to miejsce (bo rozumiem, że lokalizacja ta sama - Poznań)![]()
Części które potrzebujesz da się kupić także w sklepach i hurtowniach motoryzacyjnych.Po dwóch latach zrobiłem i ja w mojej 3. Teściu ma warsztat i ogarnia tematy. Mówi że takie szpilki mocujące klocki z przodu w Tesli były chyba w Oplu. No i mieliśmy problem z ich wybiciem. Zaśniedziały trochę i była walka. Na tych filmikach wybijają te szpilki z łatwością ... w naszych warunkach tak łatwo nie było. Pryskanie jakimiś odrdzewiaczami itp i obijanie z każdej strony aż puściło, ale mimo tego szpilka lekko skrzywiona. Wyprostowana i zalozona z powrotem, ale muszę podjechać do Ząbek kupić że 2 sztuki żeby wymienić przy okazji i mieć w zapsaie w razie podobnej walki w Y.
Ale hamulce tzn klocki i tarcze były ok zarówno z przodu i z tyłu. Praktycznie nie zużyte wcale. Lekko wszystko podczyszczone i przesmarowane i tyle. Gdyby nie te szpilki to na jakieś 30min roboty. Z tyłu dwie śrubki odkrecone bez problemu.
A czym dokładnie może skutkować niewymienienie / nienasmarowanie tych szpilek? czy to sprawi że w sytuacji awaryjnej hamulce mogą nie zadziałać, czy też może mogą zadziałać ale nie puścić (nie odbić i zostać zaciśnięte) czy jeszcze coś innego...? Czy w ICE te szpilki nie korodują ze względu na częstsze używanie hamulców (czy to ma na to w ogóle wpływ)?Po dwóch latach zrobiłem i ja w mojej 3. Teściu ma warsztat i ogarnia tematy. Mówi że takie szpilki mocujące klocki z przodu w Tesli były chyba w Oplu. No i mieliśmy problem z ich wybiciem. Zaśniedziały trochę i była walka. Na tych filmikach wybijają te szpilki z łatwością ... w naszych warunkach tak łatwo nie było. Pryskanie jakimiś odrdzewiaczami itp i obijanie z każdej strony aż puściło, ale mimo tego szpilka lekko skrzywiona. Wyprostowana i zalozona z powrotem, ale muszę podjechać do Ząbek kupić że 2 sztuki żeby wymienić przy okazji i mieć w zapsaie w razie podobnej walki w Y.
Ale hamulce tzn klocki i tarcze były ok zarówno z przodu i z tyłu. Praktycznie nie zużyte wcale. Lekko wszystko podczyszczone i przesmarowane i tyle. Gdyby nie te szpilki to na jakieś 30min roboty. Z tyłu dwie śrubki odkrecone bez problemu.