Moze się skonczyc w zakladzie tokarskim i rozwiercaniem szpilek. Mialem takie kretynskie rozwiazanie w STI od APP Racing. Młotki, palniki nic nie dawały, dopiero wiertło poradziło sobie ze szpilką. Ten rozprężny element na końcu szpilek koroduje i "spawa" się z aluminium zacisku. Jeśli wyciągasz to co roku to nie ma problemu, jak zrobisz serwis pierwszy po 5ciu latach to powodzeniaA czym dokładnie może skutkować niewymienienie / nienasmarowanie tych szpilek? czy to sprawi że w sytuacji awaryjnej hamulce mogą nie zadziałać, czy też może mogą zadziałać ale nie puścić (nie odbić i zostać zaciśnięte) czy jeszcze coś innego...? Czy w ICE te szpilki nie korodują ze względu na częstsze używanie hamulców (czy to ma na to w ogóle wpływ)?
Te szpilki koroduja bo sa z gownolituA czym dokładnie może skutkować niewymienienie / nienasmarowanie tych szpilek? czy to sprawi że w sytuacji awaryjnej hamulce mogą nie zadziałać, czy też może mogą zadziałać ale nie puścić (nie odbić i zostać zaciśnięte) czy jeszcze coś innego...? Czy w ICE te szpilki nie korodują ze względu na częstsze używanie hamulców (czy to ma na to w ogóle wpływ)?
Roboczogodzina po 80.-???Dziś w TM3 robilem pierwszy serwis hamulców. Przez 39 mies. nic nie było czyszczone, więc zdecydowałem się „na bogato” czyszczenie + przetoczenie wszystkich tarcz. Dłubanina, zeszło ok 6 godzin roboty. Koszt: 500,- Gdyby ktoś potrzebował w Krakowie to mogę polecić sąsiada - dobrego mechanika.
Polecaj. Gdzie taki mechanik?Dziś w TM3 robilem pierwszy serwis hamulców. Przez 39 mies. nic nie było czyszczone, więc zdecydowałem się „na bogato” czyszczenie + przetoczenie wszystkich tarcz. Dłubanina, zeszło ok 6 godzin roboty. Koszt: 500,- Gdyby ktoś potrzebował w Krakowie to mogę polecić sąsiada - dobrego mechanika.
Polecaj. Gdzie taki mechanik?
Muszę zrobić przesmarowanie prowadnic więc może się do niego zgłoszę.![]()
Autoserwis Marcin Brzezoń · Jana Pietrusińskiego 10a, 30-321 Kraków, Polen
★★★★★ · Geschäftsstellemaps.app.goo.gl
Robię u p.Marcina już od lat różne auta, więc mam indywidualny upust, ale nic tu nie lukruję