Dacia Spring

lookash_c

Pionier e-mobilności
Słaby deal, po odliczeniu dotacji taniej kupiłem nowego......
Dzięki temu będziesz mógł za jakiś czas chcąc sprzedać drogo ponarzekać, że elektryki są niesprzedawalne! :-D

Ev3

Pionier e-mobilności
Dzięki temu będziesz mógł za jakiś czas chcąc sprzedać drogo ponarzekać, że elektryki są niesprzedawalne! :-D
Są niesprzedawalne nawet jak się chce sprzedać tanio.
Obniżka ceny Smarta o 25-30% nadal nie spowodowała zainteresowania.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Słaby deal, po odliczeniu dotacji taniej kupiłem nowego......
Gratuluję! Trafiłeś w okienko zeszłorocznych Springów o ile kojarzę. Bo ktoś też tanio sobie zaimportował.
Co do sprzedawalnosci elektryków to pełna zgoda - mój zakup tego dowodzi że auto 2,5 roczne straciło na wartości ponad 50 pct. Ale to problem pierwszego właściciela - pewno wziął dotacje, firma, koszty itp.
Zobaczymy jak życie się potoczy, moim zdaniem w układzie domowym dwu-samochodowym, a taki jest już niemal normą, mała elektryczna popierdółka załatwi większość lokalnych potrzeb transportowych bez schizy zasięgowej.
Na pewno lepsze to niż kupowanie diesla z DPF dla żony która wozi dzieci i jeździ po bułki do sklepu.
A zalet Springa wychwalać nie zamierzam, jedynie jeździć i oszczędzać na wydatkach Pb95

Ev3

Pionier e-mobilności
Gratuluję! Trafiłeś w okienko zeszłorocznych Springów o ile kojarzę. Bo ktoś też tanio sobie zaimportował.
No tak, dostali duże rabaty od RP.
Co do sprzedawalnosci elektryków to pełna zgoda - mój zakup tego dowodzi że auto 2,5 roczne straciło na wartości ponad 50 pct. Ale to problem pierwszego właściciela - pewno wziął dotacje, firma, koszty itp.
Zobaczymy jak życie się potoczy, moim zdaniem w układzie domowym dwu-samochodowym, a taki jest już niemal normą, mała elektryczna popierdółka załatwi większość lokalnych potrzeb transportowych bez schizy zasięgowej.
Zgadza się.
Chociaż i tak nie lubię sam nią jeździć, kilku rzeczy mi brakuje.
Takich za 0 zł dla producenta, a brak jest upierdliwy.

Np. auto hold czy tempomat zamiast zbędnego limitera.
Dopłaciłbym za zmianę softu w ten sposób, ale Renault widać ma w pompie klientów.

S

Gość
A auto hold to asystent ruszania pod górę? Bo Spring akurat ma. Ja po latach jazdy na tempomacie jeżdżę wyłącznie na limiterze zarówno w Springu jak i Megane - jest to znacznie bezpieczniejsze i prawa noga jest w bardziej naturalnej pozycji-blizej hamulca. Przy tempomacie prawa noga jest odstawiona i czas reakcji przy gwałtownym hamowaniu jest znacznie dłuższy.

p0li

Pionier e-mobilności
Nie - to system nie ruszania bez potrzeby (np. na światłach czerwonych).
przynajmniej w teorii - w sobote auto na autohold i otwartych drzwiach samo ruszylo i chcialo mojej zonie przemodelowac rozmiar stop

S

Gość
No, w Springu mam prościej - zwykły ręczny z grzechotką więc jak ten autohold zapnę to stopy bezpieczne :cool:

Ev3

Pionier e-mobilności
przynajmniej w teorii - w sobote auto na autohold i otwartych drzwiach samo ruszylo i chcialo mojej zonie przemodelowac rozmiar stop
Ale to aucie, gdzie nie ma AH, tylko jakiś zastępczy badziew?

p0li

Pionier e-mobilności
Ale to aucie, gdzie nie ma AH, tylko jakiś zastępczy badziew?
kia EV-6 z jak najbardziej prawilnym autoholdem
citronen o ktorym z taka pogarda piszesz po otwarciu drzwi automatycznie wrzuca PARK