Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

WielkiSzuuu

Zadomawiam się
Oczywistym jest że leasingodawcy będą gotowi w możliwie jak najszybszym terminie, bo to ich biznes i nie pozwolą, aby klienci uciekli do konkurencji. Mój doradca powiedział że jak tylko program ruszy to mleasing i wszystkie inne firmy będą przyjmować wnioski, powiedział też że najprawdopodobniej będzie można ubiegać się o dotację na już leasingowany pojazd.

Piernik

Posiadacz elektryka
co do wyboru leasingu dostalem email z pnbpariba ze maja promocje na elektryki 1%
Pewnie mają, ale jest to oferta bez dotacji "mój elektryk". Rozmawiałem z doradcą, mówią że pracują nad programem ale nie znają żadnej daty kiedy się z tym uporają. Mówią że Arval (z ich grupy) jest z przodu ale to najem.
Oczywistym jest że leasingodawcy będą gotowi w możliwie jak najszybszym terminie, bo to ich biznes i nie pozwolą, aby klienci uciekli do konkurencji. Mój doradca powiedział że jak tylko program ruszy to mleasing i wszystkie inne firmy będą przyjmować wnioski, powiedział też że najprawdopodobniej będzie można ubiegać się o dotację na już leasingowany pojazd.
Nie będą, mogę się założyć. Jak w tym roku wystartują dwie firmy to już będzie huk. Program jest na tyle skomplikowany i nakłada na tyle dużo obowiązków odpowiednich procesów i procedur że na wielu bym nie liczył.
Termin naboru rusza 22 go listopada. Obecnie żadna firma leasingowa nie jest na to gotowa. W mLeasing też pytałem.
Padają jakieś deklaracje od czapy ale nic ponad to.
Na dotacje wstecz to już kompletnie bym nie liczył. Dla firmy leasingowej to już mega ręczna robota, wydzielanie z opłaty wstępnej opłaty transferowej, odpowiednie aneksowanie umowy, przepuszczanie przez cały proces decyzji o udzieleniu dotacji.

Więc jeszcze co do tego co mówił doradca. To można powiedzieć że program ruszył, są opublikowane, wzory wniosków o dotacje, wzór umowy leasingu z BOŚ zawierający szczegóły obiegu dokumentów obowiązków stron no i termin startu naboru.

Sam jestem zainteresowany tą dotacją dlatego śledzę temat.
wlasnie porownalem ze zwyklym konsumpcyjnym. szkoda czasu:)
Jak konsumpcyjny "oderwany od samochodu" to masz możliwie możliwie najprostszą ścieżkę.
Dla Ciebie też rusza nabór 22 go listopada.
Sam będziesz decydował o cesji polisy AC na NFOŚ, nie będziesz musiał o to prosić o zgodę banku.
Reszta generalnie wydaje się do ogarnięcia.
Tak jak pisałem wcześniej, szykuj elektroniczny podpis kwalifikowany i PIT-y za ostatnie trzy lata.
I składaj 22 go wniosek. Daj znać jak poszło. Wielu czeka za praktycznymi doświadczeniami.
Ty masz wszystko: