Dostawy I kw. 2025 roku

inter

Pionier e-mobilności
Koledzy a takie pytanie - jak zamawiam "do produkcji" czyli z konfiguratora a nie gotowe z inventory to jest możliwość, że i tak dostanę któreś auto z inventory ? Albo czy na przykład nie przerzucą samochodu z inventory z innego kraju?
Dostaniesz to co jest wolne na statku, jak nie zamawiasz ze stocku. W Tesli nie zamawiasz "auta do produkcji". Tesla sama określa odpowiednie konfiguracje, zależnie od zainteresowania.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Dostaniesz to co jest wolne na statku. W Tesli nie zamawiasz "auta do produkcji". Tesla sama określa odpowiednie konfiguracje, zależnie od zainteresowania.
Ja wiem, że nie do produkcji w dosłownym tego słowa znaczeniu, dlatego ujęłem w cudzysłów. Bardziej chodzi mi o uniknięcie auta z inventory ze starych dostaw, które już są w Europie.

inter

Pionier e-mobilności
Ja wiem, że nie do produkcji w dosłownym tego słowa znaczeniu, dlatego ujęłem w cudzysłów. Bardziej chodzi mi o uniknięcie auta z inventory ze starych dostaw, które już są w Europie.
Jak nie zamawiasz z inventory, to masz auto które jest na statku. Ja akurat rok temu podjechałem do salonu, popytać co mają wolne na stanie, ale nie z inventory. Pytałem, bo dostawa była praktycznie sprzedana, a nie chciałem czekać na dostawę w II kw.

nabrU

Moderator
Poniżej link do skryptu i instrukcji wstawionego na Forum TMC:

Skrypt zwraca takie info o dostawie:

Code:
Order ID: RNXXXXXXXXXX | Status: BOOKED | Model: m3
Reservation Date: 2025-01-16
Delivery Window: 24 February - 10 March
Vehicle Odometer: 3.5 KM
Vehicle Routing Location: 14704
ETA to Delivery Center: 2025-03-03T00:00:00
Delivery Appointment: None

Jest jeszcze opcja użycia bota na Telegramie (opisana również na TMC)

P.S. Skryptu używacie na własną odpowiedzialność!

Informacje te w oryginale pochodzą z hiszpańskiego Forum Tesli, gdzie jest wiele ciekawych info na temat zamówień i ruchu statków: https://foro.clubtesla.es/index.php?topic=12115.0#forum

Last edited:

tanczmy

Zadomawiam się
Macie może jakieś informacje czy po dopłynięciu tego statku GLOVIS SPLENDOR będzie jeszcze jedna dostawa w marcu? Mam na oku LR AWD z datą produkcji 31.12 i nie wiem czy go rezerwować, czy lepiej poczekać na kolejną dostawę z datą produkcji już z 2025 roku

inter

Pionier e-mobilności
Macie może jakieś informacje czy po dopłynięciu tego statku GLOVIS SPLENDOR będzie jeszcze jedna dostawa w marcu? Mam na oku LR AWD z datą produkcji 31.12 i nie wiem czy go rezerwować, czy lepiej poczekać na kolejną dostawę z datą produkcji już z 2025 roku
Nie. Są dostawy ale dla E. Zach.
Ostatnio 2 statki wypłynęły, ale niewiadomo dokąd płyną.
Dostawa pewnie przełom marca-kwietnia.
Ostatnio dostawy do Koper, jeden statek na kwartał.

Last edited:

tanczmy

Zadomawiam się
Nie. Są dostawy ale dla E. Zach.
Dzięki. Czy korzystał ktoś ostatnio może z referrali i może potwierdzić, że cena końcowa się nie aktualizuje, a mimo to referral zostaje zastosowany? Ostatnio miałem wrażenie, że działałało to inaczej

EDIT: Dla potomnych - wprowadzając Junipera do konfiguratora popsuli chyba przy okazji stosowanie referrali dla TM3 :cool:. Mogę potwierdzić, że na fakturze cena jest obniżona, z referralem.

Last edited:

codingbrah

Zadomawiam się
Dzięki. Czy korzystał ktoś ostatnio może z referrali i może potwierdzić, że cena końcowa się nie aktualizuje, a mimo to referral zostaje zastosowany? Ostatnio miałem wrażenie, że działałało to inaczej

EDIT: Dla potomnych - wprowadzając Junipera do konfiguratora popsuli chyba przy okazji stosowanie referrali dla TM3 :cool:. Mogę potwierdzić, że na fakturze cena jest obniżona, z referralem.
To już trochę wcześniej popsuli, bo tydzień temu też miałem z tym problem ale potwierdzam - po zamówieniu na fakturze już jest poprawna cena 🫡

Dodatkowo jak ktoś chce sztukę z produkcji 2025 to polecam przedzwonić do Tesli. Oni mają możliwość to sprawdzić i wysłali mi parę linków z przypisanym już VINem.
Jak ktoś chce mogę podesłać, bo mam jeden działający (jescze nie wykupiony) kolor Pearl White i Quicksilver. Ja osobiście chciałem Stealth Grey ale wszystkie sztuki z 2025 w konfigu jakie chciałem (LR AWD 18") poszły 😞 Koniec końców wziąłem Pearl White i sobie okleję PPFem na inny kolorek.