Dostawy Y Juniper - 2025

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Pewnie nie dali dakich klapek. Zazwyczaj zeby drzwi sie latwiej zamykaly dawano z tylu takie klapki z guma. Jak trzaskales drzwiami to powietrze z kabiny wychodzilo na zewnatrz
Moga byc tez za małe. Skoro poprawili akustykę to i szczelność.
Uchyl okna zwiększa.
Chociaz moze i klapek nie mają. Bo opadającymi szybami klapki mogą zastąpić.
A opad jest raczej mechaniczny. Wiec cos tam musza wymienic

umcus

Pionier e-mobilności
ale zaraz.. zamontowanie haka po odbiorze samochodu kosztuje 400 zł taniej niż wybranie go przy zamówieniu?
No ba. Bodajże 6050 vs 6500 przy zamawianiu auta :) Taki dziwny protip, nie dość że taniej, to czasami krócej czekasz na auto. Tyle, że na montaż haka czasem trzeba dłużej poczekać.

pf10711

Nowy na Forum
Update: Dzisiaj o 16:00 otrzymałem VIN z FV końcową - Zamówienie z 01.04 (biały środek).
Planowany termin dostawy na FV - 1.05 ⚡
Odbiór pewnie pierwszy tydzień Maja - jeszcze nikt nie dzwonił z Tesli.
Super, gratulacje! U mnie niestety dalej bez wieści – chyba trzeba się pogodzić z tym, że majówka będzie jeszcze w rytmie silnika spalinowego 😅

p.j.s

Fachowiec
Drodzy posiadacze Junipera jak to jest u Was z płynnością zamykania przednich drzwi? Ja tutaj muszę trochę mocniej "trzasnąć" (z zewnątrz) lub dociągnąć (z wewnątrz) bo inaczej się nie domkną. Właściwie podobnie jest po obu stronach choć mam wrażenie, że po stronie kierowcy nawet bardziej. Ten typ tak ma czy kwalifikuje się do regulacji? W starym Y chodziło to lżej..
Kolega chyba nie miał wcześniej Mercedesa :)

umcus

Pionier e-mobilności
za ponad 6000 zl hak i to nie elektryczny to przesada.
Czy ja wiem. To jest opcja - hak jest skierowany do bardzo specyficznej grupy odbiorców. Inne marki nie są lepsze. Z tym, że montowanie haka bez wcześniejszego choćby zamówienia "przygotowania pod hak", też nie jest ani tanie ani proste w nowych samochodach. A czy nie jest przesadą abonament na oświetlenie ambietnte? Próg bólu dla każdego jest inny.

Acha, to nie jest cena za sam hak, żeby była jasność.

boa

Posiadacz elektryka
Czy ja wiem. To jest opcja - hak jest skierowany do bardzo specyficznej grupy odbiorców. Inne marki nie są lepsze. Z tym, że montowanie haka bez wcześniejszego choćby zamówienia "przygotowania pod hak", też nie jest ani tanie ani proste w nowych samochodach. A czy nie jest przesadą abonament na oświetlenie ambietnte? Próg bólu dla każdego jest inny.

Acha, to nie jest cena za sam hak, żeby była jasność.
masz jeszcze wiązkę, moduł... Ale np. w BMW to podobne pieniądze kosztuje hak automatyczny / elektryczny na produkcji :) Zakładałem teraz w nowym aucie hak u dilera (ręcznie mocowany), bo nie ma opcji w produkcji i wyszło ok. 5,5, więc mniej więcej te poziomy są po prostu.