KrzysztofFly
Moderator
Na oryginalnych felgach 19" rant ochronny nic nie daje, bo te felgi mają swój jeszcze większy rant 😉.Stoję teraz przed podobnym wyborem. Martwi mnie, że te pa4 nie mają rantu ochronnego.
Na oryginalnych felgach 19" rant ochronny nic nie daje, bo te felgi mają swój jeszcze większy rant 😉.Stoję teraz przed podobnym wyborem. Martwi mnie, że te pa4 nie mają rantu ochronnego.
No to namówiłeś mnie, tym bardziej że te Micheliny łapią mi się na program Family&Friends i mam za ~800zł sztukaNa oryginalnych felgach 19" rant ochronny nic nie daje, bo te felgi mają swój jeszcze większy rant 😉.
kurcze gdzie zamowialesz z ta cena? Pilot Alpin PA4 SUV?No to namówiłeś mnie, tym bardziej że te Micheliny łapią mi się na program Family&Friends i mam za ~800zł sztuka![]()
Program dla pracowników firm współpracujących z michelinem. Martwiłem się o to czy przypasują, a pilot alpine 5/6 nie ma w tym wymiarze na 19 w Ykurcze gdzie zamowialesz z ta cena? Pilot Alpin PA4 SUV?
daj znac jak tam po weekendzie, chyba snieg bedzieJa dziś wrzuciłem swoje Falcen HS 02Pro. Na suchym cichutkie. Nie spodziewałem się.
Zobaczymy na mokrym i na śniegu.
Wracając do tematu rantu na oryginalnych kołach 19" Tesli, zamieszczam poniżej fotki jak to wygląda w realu, w powiązaniu z oponą z rantem ochronnym 255/45R19 GOODYEAR UGPE+Na oryginalnych felgach 19" rant ochronny nic nie daje, bo te felgi mają swój jeszcze większy rant 😉.
Nic tylko pojechać do tokarza żeby zfrezowal ten wystający rant w GeminiWracając do tematu rantu na oryginalnych kołach 19" Tesli, zamieszczam poniżej fotki jak to wygląda w realu, w powiązaniu z oponą z rantem ochronnym 255/45R19 GOODYEAR UGPE+
Listwa opiera się na wystających rantach felgi.
View attachment 14478
Pomiar odległości od listwy do rantu, najbardziej wystający punkt rantu jest 2,58mm poniżej rantu felgi.
View attachment 14479
Dla porównania zdjęcia przedstawiające jak to wygląda w moim e-C4, opona 195/60R18 SEMPERIT SPEED-GRIP 5
Tutaj widać, że zdecydowanie rant ochronny opony wystaje ponad krawędź felgi i jest w stanie ją ochronić.
View attachment 14480
Poniżej zdjęcie z pomiarem odległości, tak to właśnie powinno wyglądać
View attachment 14481
"Właśnie zajrzałem do homologacji" gdzie znajdę tę homologację ?Widzę, że część z Was kupiła opony zimowe z indeksem prędkości V. Właśnie zajrzałem do homologacji i mam index W. Można stosować opony z niższym indeksem niż homologowany?
Z dokumentami do rejestracji dostajesz taka kartkę "certificate of conformity""Właśnie zajrzałem do homologacji" gdzie znajdę tę homologację ?