Finansowanie 0.99%

Twenty

Fachowiec
Ja to też porównywałem, śmiało można przyjąć że na promocji jest 30k-35k zł oszczędności. (Dla skrajnego przypadku).
Przy tych warunkach wplata 35 brutto i na 5 lat to realne oszczednosci to 41 tys zl :)

Attachments

• IMG_4541.JPEG
    IMG_4541.JPEG
    139 KB · Liczba wyświetleń: 42
  • IMG_4540.JPEG
    IMG_4540.JPEG
    98,3 KB · Liczba wyświetleń: 43

eimi

Pionier e-mobilności
Dla aktualnego modelu 3 HL o tej samej wartości leasing tesli wychodzi z 1-2% mniej niż ten, który wkleiłeś także oszczędności będą troszkę mniejsze. Chociaż w tesli jest obowiązkowy GAP który najtańszy nie jest.

Mi wyszło że przy 3 letnim leasingu dla bazowej ceny 225k oszczędzam 20,5k, czyli "ukryta" cena za Y LR AWD robi się 205k brutto. A jeśli te pieniądze pracowałyby w obligacjach skarbowych indeksowanych inflacją to po odliczeniu belki wyjdzie realnie 16k przy założeniu że inflacja się nie zmieni.

Przy 5 latach wychodzi prawie 2x większy rabat.

Nawet jak się Juniper utrzyma w tej samej cenie - w co wątpię - to będzie 20k/40k droższy przez sam 3/5 letni leasing, zakładając że koszt leasingu będzie nie wyższy niż obecny leasing dla 3 HL. Jako że USD ostatnio odbił, to raczej spodziewałbym się wyższej ceny Junipera w PLN. Kiedy cena za Y LR AWD była 225k, dolar już był 3,80. Teraz jest ponad 4,10. Różnice zrobią się znaczne. Nie mówię nawet o obecnych promocjach na roczny supercharger czy -2000 za skorzystanie z czyjegoś polecenia, o możliwości załapania się na dotacje nawet nie wspomnę - obecna propozycja limitu 225k brutto na Mój Elektryk 2.0.

Jeżeli ktoś czeka na Junipera to musi sobie odpowiedzieć co dla niego jest ważne i ile jest w stanie za to coś dopłacić. Bo samo zawieszenie to pewnie będzie można zrobić retrofit tak jak zawieszenia z 3 HL za ułamek tej ceny.

Last edited:

Hekamiah

Nowy na Forum
Czy Waszym zdaniem będą jeszcze jakieś lepsze promocje ? Zastanawiam się czy czekać na oficjalną informację z dotacją czy zaufać informacji z gov i brać tą ofertę w ciemno

eimi

Pionier e-mobilności
Czy Waszym zdaniem będą jeszcze jakieś lepsze promocje ? Zastanawiam się czy czekać na oficjalną informację z dotacją czy zaufać informacji z gov i brać tą ofertę w ciemno
Ja bym już poczekał na oficjalną informacje o dotacjach i nie wierzył gov na słowo. Obecna propozycja jest na etapie konsultacji społecznych które mają trwać do końca listopada. Chyba że przyjmujesz że i tak nie przekroczysz limitu 225k brutto to ryzyko jest niewielkie, ale jakbyś chciał sobie dobrać jakąś opcje to przekraczając 225k brutto to może warto poczekać - jest cień szansy że ten limit z brutto stanie się netto.

I nie sądzę żeby Tesla się spuszała z promocjami nad polskim rynkiem, gdzie tutaj generuje 5% sprzedaży tej co w USA. A w USA jest obecnie silny impuls zakupowy na starego Y w związku ze strachem utraty $7500 dotacji od nowego roku co zostało zapowiedziane przez Trumpa.

elmartines

Zadomawiam się
Ktoś wie może w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym SCM oferuje ubezpieczenia? Jak dostanę VIN po zamówieniu auta i przekażę im do kalkulacji to zablokuje mi to możliwość kupna ubezpieczenia w tym TU u innego agenta?

Choice

Zadomawiam się
Ktoś wie może w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym SCM oferuje ubezpieczenia? Jak dostanę VIN po zamówieniu auta i przekażę im do kalkulacji to zablokuje mi to możliwość kupna ubezpieczenia w tym TU u innego agenta?

Hestia, PZU, Warta. Polecam InGreen360 - od nich dostałem najlepszą ofertę w Hestii właśnie. Taniej jak przez SCM i z większym zakresem (szyby, assistance).

zibizz1

Pionier e-mobilności
Zazwyczaj w leasingu jest jakaś firma która obsługuje rejestrację i ubezpieczenie pojazdów i korzysta z kilku TU, nawet moze przedstawić np 3 oferty.

Ja np ostatnio ubezpieczyłem auta ktore nie sa leasingowane przez Multi Assist która obsługuje Millennium bo po leasingu zaoferowali że moga przedstawić ofertę i była lepsza niż u brokera gdzie wcześniej ubezpieczałem

Last edited:

eimi

Pionier e-mobilności
Mi przedstawili ofertę na Hestia PZU i Warta - auto było jeszcze bez Vinu.

kamyk

Nowy na Forum
Cześć wszystkim!
Czy skorzystał ktoś z tego promocyjnego finansowania 0,99% ?
Stoję przed ostatecznym podpisaniem umowy, ale....
Czy wszystkim wciskają bardzo drogi GAP na siłę i w jakiś sposób udało się wymusić usunięcie tej pozycji z umowy ? Wliczając GAP w cenę to całość wychodzi jakieś 106%, a to już nie jest takie kolorowe...

cwireq

Posiadacz elektryka
Cześć wszystkim!
Czy skorzystał ktoś z tego promocyjnego finansowania 0,99% ?
Stoję przed ostatecznym podpisaniem umowy, ale....
Czy wszystkim wciskają bardzo drogi GAP na siłę i w jakiś sposób udało się wymusić usunięcie tej pozycji z umowy ? Wliczając GAP w cenę to całość wychodzi jakieś 106%, a to już nie jest takie kolorowe...
Ile za gap chcą?