Ford Explorer

Rozwrot

Fachowiec
Ford Explorer to numer 1 z nie-tesli, jaki rozważałem i gratuluję wszystkim wyboru. Ale warto się przejechać teslą, żeby wybór podjąć świadomie. I zobaczyć, co się traci.
Rok temu wziąłem nową TM3 na testy, z plusów to tylko genialne osiągi i audio.
Z minusów - cała lista, w tym (w kolejności): głośno w środku (opony?), hamulce (strasznie sztywne, miałem wrażenie braku hamowania), brak klasycznego wyświetlacza (głównie prędkości), brak manetki kierunkowskazów (może do przyzwyczajenia), niewygodny bagażnik, wszystko poukrywane, nieergonomiczne. Auto niskie.
Nie miałem poczucia poruszania się czymś niezwykłym, futurystycznym.
Żona TM3 powiedziała NIE, ale brałem pod uwagę również Y po FL.

Co do Explorera to nic nie pobije tej oferty cenowej (najem na 2 lata), po prostu grzech nie brać, po 2 latach zdecyduję co dalej. Na dziś nie chcę kupować elektryka.

robik130

Zadomawiam się
Czesc, wiecie może czy gdzieś ta oferta jest jeszcze dostępna? Czy było to rownież dla osób fizycznych?
Pytaj u dowolnego dealera Forda.
Procedura jest dostępna również dla osób fizycznych i w moim przypadku była następująca:
1. Zgłosiłem chęć wynajmu i podałem dane osobowe + który model mnie interesuje.
2. Dealer wysłał zapytanie do centrali o możliwość dopisania mnie do programu Ambasador.
3. Dopisali mnie (czyli samochód był osiągalny) i dostałem wnioski kredytowe do wypełnienia.
4. Procedura trwała kilka dni (u mnie od środy do poniedziałku).
5. Wszystko podpisywałem w systemie Autenti.
6. Wczoraj dealer dostał zatwierdzoną umowę z Arval i czekam już na ostateczny termin dostawy.
6. Będzie wymagana pierwsza płatność tych 36 900 zł, ale nie wiem kiedy.

robik130

Zadomawiam się
A jest gwarancja ceny? Bo ja u dealera usłyszałem, że aut już nie ma, produkcja 6 m-cy
Oferta podobno dotyczy aut już wyprodukowanych, więc jeżeli Cię dopiszą, to znaczy że przydzielili auto i cena nie powinna się już zmienić.
A i cena zależy od koloru - tylko błękitny jest bez dopłaty oraz od wersji napędu AWD/RWD. Zawsze jest to wersja premium wyposażenia.

wrotii

Nowy na Forum
Hej! Czy ktos dostal oferte na Explorera w programie ambasador po 31 marca? Ja u dilera z ktorym wczesniej zaczalem rozmowy dowiedzialem sie, ze wczesniejsze kwoty byly netto i finalnie bedzie 1050 brutto. Nie wiem czy to prawada czy dodatkowy mark-up dilera :) niemniej cena i tak atrakcyjna i kompletuje dokumenty chyba ze znajde innego dilera z wczesniejszymi kwotami

vwir

Pionier e-mobilności
Hej! Czy ktos dostal oferte na Explorera w programie ambasador po 31 marca? Ja u dilera z ktorym wczesniej zaczalem rozmowy dowiedzialem sie, ze wczesniejsze kwoty byly netto i finalnie bedzie 1050 brutto. Nie wiem czy to prawada czy dodatkowy mark-up dilera :) niemniej cena i tak atrakcyjna i kompletuje dokumenty chyba ze znajde innego dilera z wczesniejszymi kwotami
Prima aprilis :]

jawrob11

Nowy na Forum
To teraz bez prima aprilis : wynajmy na 24/25 miesięcy są zagrożone zwrotem dotacji - dowiedziałem się ,że czas trwania umowy z funduszem liczy się od daty wypłaty środków nie od daty rejestracji - a to może potrwać. Być może potem będzie można przedłużać czas najmu ale na jakich zasadach i czy w ogóle?