Ford Explorer

robik130

Zadomawiam się
Ponieważ jeździ się świetnie i prawie za darmo, więc dziś podjąłem próbę aneksowania umowy z Arval na zwiększenie limitu km do 20 tyś rocznie.
Obecnie kara za dodatkowe 5tyś = 5000 x 0,4341zł=2170zł brutto. Przeliczając to na raty miesięczne byłoby ok. 180zł więcej. Nie jest to dużo, ale być może podwyższenie limitu będzie korzystniejsze.
Czekam na info.
Czy ktoś z Was już to przećwiczył?

Esiak

Fachowiec
https://www.arval.pl/o-arval/wynajem-bez-tajemnic

Mit: zwiększenie limitu znacząco podniesie miesięczną ratę

Fakt:
Pakiet kilometrów stanowi tylko niewielką część miesięcznej raty za wynajem pojazdu. Dlatego zwiększenie limitu nie wiąże się ze znaczącą zmianą opłaty. Czasem klienci boją się, że po zmianie przebiegu z 10 000 na 20 000 km zapłacą dwukrotnie więcej, a to zdecydowany błąd. Sprawdźmy to na kilku przykładach:

• Peugeot 208 – 36 miesięcy, 10 000 km/rocznie – 759 zł neto/miesiąc
36 miesięcy, 15 000 km/rocznie – 779 zł netto/miesiąc

• BMW X3 – 36 miesięcy, 10 000 km/rocznie – 1659 zł neto/miesiąc
36 miesięcy, 15 000 km/rocznie – 1729 zł netto/miesiąc

• Mercedes EQC – 36 miesięcy, 10 000 km/rocznie – 2699 zł neto/miesiąc
36 miesięcy, 15 000 km/rocznie – 2829 zł netto/miesiąc

Dodatkowe 5000 km rocznie będzie więc oznaczać zmianę miesięcznej raty o 20-130 zł netto, zależnie od klasy pojazdu.

Esiak

Fachowiec
Pamiętajcie, aby wyłączyć Plug&Charge przed skorzystaniem ze stacji Ekoen 😃 Ja dzisiaj zamiast 1,25 zł zapłaciłem przez roaming Forda 2,52 zł za kWh... 🙄
Ale jest jakiś bug w sofcie, bo Plug&Charge załącza się po każdym uruchomieniu samochodu (mimo wyłączenia go w ustawieniach ładowania)....

robik130

Zadomawiam się
https://www.arval.pl/o-arval/wynajem-bez-tajemnic

Mit: zwiększenie limitu znacząco podniesie miesięczną ratę

Fakt:
Pakiet kilometrów stanowi tylko niewielką część miesięcznej raty za wynajem pojazdu. Dlatego zwiększenie limitu nie wiąże się ze znaczącą zmianą opłaty. Czasem klienci boją się, że po zmianie przebiegu z 10 000 na 20 000 km zapłacą dwukrotnie więcej, a to zdecydowany błąd. Sprawdźmy to na kilku przykładach:
I na to liczę :). Pytanie, czy w programie Ambasador nie ma ograniczeń, bo jednak jest to produkt łączony (Ford + Arval). Na razie czekam na odpowiedź.

Esiak

Fachowiec
I na to liczę :). Pytanie, czy w programie Ambasador nie ma ograniczeń, bo jednak jest to produkt łączony (Ford + Arval). Na razie czekam na odpowiedź.
jest na tyle łączony, że ford sprzedaje arvalowi elektryki w dobrej cenie, i już cała reszta zależy od arvala...
szybciej załatwisz sprawę dzwoniąc pod 22 454 55 00 i wybierając 3.... ;)

robik130

Zadomawiam się
jest na tyle łączony, że ford sprzedaje arvalowi elektryki w dobrej cenie, i już cała reszta zależy od arvala...
szybciej załatwisz sprawę dzwoniąc pod 22 454 55 00 i wybierając 3.... ;)
Zadzwoniłem na BOK, niestety przy Ambasador na razie nie ma możliwości zwiększenia limitu. Być może w przyszłości. Poczekam jeszcze na odpowiedź do zapytania wysłanego e-mailem.

Mała aktualizacja - oddzwonili i jednak rozważą modyfikację i prześlą mi ofertę na 20 tyś rocznie.

Last edited: