FSD - dla naiwnych

Relevant

Fachowiec
Głupie pytanie: czy macie tak jak on, w autopilocie (nie-FSD), tę widoczną niebieską linię i czy sugeruje Wam zmiany pasa? Mi nie...
1620859823344.png

Bartosz

Pionier e-mobilności
premium też nie mogą więc to celowy burdel wprowadzony. wczoraj pomagałem komuś kupić premium i nowa jakość, zmiana języka w jego przypadku nie pomogła, nie ma linku do kupienia premium w miejscu w którym ja go mam mimo że nie działa :) oba auta 2019
A jest jakikolwiek potwierdzony sposób na wykupienie Premium dla samochodu kupionego w Polsce?

Bronek

Pionier e-mobilności
Głupie pytanie: czy macie tak jak on, w autopilocie (nie-FSD), tę widoczną niebieską linię i czy sugeruje Wam zmiany pasa? Mi nie...
View attachment 847
Jeśli chodzi o strzałkę TO NIE SUGEROWANIE w tym sensie jakim chyba to opisujesz !!!
To NAWIGACJA, gdy zasłonieta jest mapa obrazem z kamery lub np radiem
Sugerowanie to "taśma" niebieska na calym pasie
Linia niebieska ( widoczna na fotce) to gdy jest prowadzenie do celu.
tempFileForShare_20210513-085536_copy_1024x706.jpg

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
A jest jakikolwiek potwierdzony sposób na wykupienie Premium dla samochodu kupionego w Polsce?
Tak tu opisywany przy BOOŚCIE = pewnie KONTAKT Z WARSZAWĄ.
Ale subskrybcja/opłata Premium ( mam niby na amen za darmo) pojawi się przed lub zaraz po upływie darmowego roku.

danielm

Pionier e-mobilności
w lutym był bo ludzie mieli problemy, testowałem jak to zrobić i się udało, wystarczyło zmienić język strony www na inny niż polski. we wtorek pomagałem komuś i nie miał wcale linka do kupienia premium, obojętnie jaki język :)

Relevant

Fachowiec
Kupiłem FSD, wiem, że w Polsce go nie ma, więc jeżdżę na autopilocie z nawigacją do celu i widzę tak jak na filmie z tematu obok (
), czyli linie boczne pasa na niebiesko, ale linii grubej na środku niebieskiej brak - choć ikonki powyżej się zgadzają u mnie, na filmiku z tematu obok i tym powyżej. Czyli w Polsce nie można mieć stanu jak z Australii, z automatycznym zmienianiem pasów i niebieską linią?

danielm

Pionier e-mobilności
Kupiłem FSD, wiem, że w Polsce go nie ma, więc jeżdżę na autopilocie z nawigacją do celu i widzę tak jak na filmie z tematu obok (
), czyli linie boczne pasa na niebiesko, ale linii grubej na środku niebieskiej brak - choć ikonki powyżej się zgadzają u mnie, na filmiku z tematu obok i tym powyżej. Czyli w Polsce nie można mieć stanu jak z Australii, z automatycznym zmienianiem pasów i niebieską linią?
nic nie rozumiem. FSD w Polsce jest, w wersji europejskiej. Autor ma wyłączony NoA, prawdopodobnie by samemu decydować o zmianie pasa. W europie gdy auto chce zmienić pas trzeba to potwierdzić kierunkowskazem i ruchem kierownicy chyba że wjeżdza/zjeżdza z autostrady/drogi szybkiego ruchu wtedy robi to autonomicznie

newbe

Posiadacz elektryka
nic nie rozumiem. FSD w Polsce jest, w wersji europejskiej. Autor ma wyłączony NoA, prawdopodobnie by samemu decydować o zmianie pasa. W europie gdy auto chce zmienić pas trzeba to potwierdzić kierunkowskazem i ruchem kierownicy chyba że wjeżdza/zjeżdza z autostrady/drogi szybkiego ruchu wtedy robi to autonomicznie
Nie mam FSD ani EAP, to golas AP...
Swędzi mi zakup EAP żeby to bardzie automatycznie pasy zmieniało, ale teraz są inne priorytety...