Głosowanie na lokalizację SuC

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
W poprzednim głosowaniu miesiąc temu wygrał Oman. Jakby Tesla 1 SUC ma miesiąc na całym świecie stawiała to 1000lat by jej brakło żeby po świecie dało się na prądzie jeździć. Wiec to głosowanie to chyba marketingowa zagrywka, podtrzymać zainteresowanie firmą.

Bronek

Pionier e-mobilności
Panowie, można się zniechęcić do ponownego marnowania czasu gdy podawało się kilka lat temu lokalizacje bez głosowania i bez odzewu nawet na nie.
A teraz z trzech kont 2x to samo, a dałem prawie 30 miejscówek! .
Niech najpierw coś zrobią z poprzednim głosowaniem, bo nie rozumiem celu kolejnych..

ypl

Pionier e-mobilności
Nic nas to nie kosztuje, a jak widać po poprzednim oraz tym głosowaniu wysoko nasze lokalizacje lądują. Być może wygramy i nic nie powstanie ale jak nie spróbujemy to się nie przekonamy. Mi to trochę przypomina sytuację sprzed wielu wielu lat, jak polski rynek był traktowany po "macoszemu" przez sony w temacie wydawania gier, oraz ich lokalizacji na konsole playstation. Natomiast z czasem rynek coraz bardziej się w Polsce nasycał i przyszedł moment że zaczęliśmy być traktowani na równi z innymi rynkami. Z teslą i ładowarkami będzie podobnie, być może to jeszcze nie jest ten moment, być może jest jeszcze za dużo do zrobienia na innych rynkach i na nasz brakuje zasobów.

Michal

Moderator
Ja to w ogóle nie rozumiem tego wylewania żali. Pojawiło się na forum pewnie kilkudziesięciu nowych użytkowników. Mają zabawę z m.in. głosowania na lokalizację (ja też nadal mam), a banda pierdzieli będzie im to psuć :p Szczególnie @Bronek chyba wstał dziś / wczoraj lewą nogą...

Dodam kilka oczywistych oczywistości gdyby ktoś nie wiedział:
  • Tesla ma dane o tym gdzie jeżdżą ich samochody i wiedzą gdzie warto by było postawić ładowarki. Można im nic nie podpowiadać i będzie ok, tak jak do tej pory - raczej wiedzą gdzie mniej więcej stawiać (pomijam już kwestię dokładnej lokalizacji).
  • Już od dawna wiemy, że Tesla nie postawi raczej nic na MOP-ach i chyba nie ma na co tutaj liczyć.
  • W PL postawienie SuC V3 to proces na 2-3 lata, bo mocy wszędzie za mało, trafo za słabe i kable za cienkie. Tak niestety nasz kraj jest przygotowany dla biznesu ogólnie, że jak chcesz postawić fabrykę / biurowiec / cokolwiek większego, nawet przy arteriach komunikacyjnych, to podczas kładzenia kabli ktoś nie pomyślał o tym, że może być taka potrzeba w przyszłości i nie zaplanował.
Ja jednak nadal się w to "bawię", bo mnie to po prostu cieszy.

Piotrek111

Zadomawiam się
No w Ząbkach, to i bez głosowania powinni postawić :)
Zupełnie się zgadzam . Dlatego zaproponowałem własnie tę lokalizacje . Masa ludzi odbiera tam fury . Powinni miec mozliwosc szybkiego naładowania przed trasą .Często na drugi koniec Polski . Poza tym to Warszawa i wylotówka na Białystok . Wiec ruch na tej ładowarce byłby ZAWSZE zapewniony .

nabrU

Moderator
Żeby nie wyszło, ze jestem członkiem 'bandy pierdzieli' ;) zagłosowałem 3 z moich 5 głosów na polskie lokalizacje. Happy? :sneaky:

1683031250125.png
1683031367668.png
1683031417918.png

nabrU

Moderator
Ja to se mogę 3mać wiele rzeczy ;), ale pewnych czynników, które np. @Michal opisał się nie przeskoczy mimo pospolitego ruszenia w głosowaniu
U mnie bez głosowania tylko od początku tego roku oddali 13 lokalizacji SuC (po 8 - 14 ładowarek) więc stąd mój sceptycyzm do akcji jak ta w tym temacie. Jestem po prostu niepoprawnym (jak na ten wątek) realistą.

Michal

Moderator
Bardziej pesymistą albo marudą albo psujem zabawy ;)

Pleśniak

Posiadacz elektryka
Jakim cudem Wam pokazuje Radomsko na 1. miejscu, jak nawet w Europie nie jest pierwsze :D
1683050709818.png
Edit: muszę mieć coś z ciasteczkami, bo w incognito mam tak:
1683050980955.png

Last edited: