Głosowanie na lokalizację SuC

marco_25

Pionier e-mobilności
Dzisiaj w Krakowie ekipa serwisowa uruchamiała 2 do tej pory wyłączone SuC. Problemy są z 2A i 2B bo się grzeją kable i muszą zamontować chłodzenie, co chyba właśnie robili. Ale podejrzewają że to przez to że za cieńkie kable zainstalowali. Chargery 1A i 1B tego problemu nie mają.
Panowie wspominali że te chargery w Krakowie mają jeden z wyższych statystyk czekania na zwolnienie staowiska w Europie. Może to być zwiazane z sporadycznym wyłączaniem 2A i 2B.

Dowiedziałem się również że w Bonarce w Krakowie, rozpocznie się instalacja: 16x SuC V3 w Lipcu i ma się skończyć we Wrześniu. Będą się znajdować w tym samym miejscu. Moc 250kw. Obecne 4 chargery są 'tymczasowe' i zostaną zastępione przez dodatkowe które będą montować przy 2024. roku. Docelowo ma być 24 SuC w Bonarce. :)
Podobno kolejną lokalizacją gdzie się mają pojawić to Gliwice przy A4 i Poznań. Wszystkie lokalizacje są powiązane z obecnością supermarketów Auchan...
Teraz nabiera sensu ten przekop w poniedziałek od zachodniej strony centrum handlowego i te wielkie szpule kabli. Tylko żeby jeszcze o północ kraju zadbali to będzie super.

sd tosia

Posiadacz elektryka
W Gdańsku to może będzie Auchan na Spacerowej? Swego czasu pokazywałem lokalizację Redakcji, była zachwycona bliskością transformatorów. Z jednej strony przyszłość tego miejsca jest niepewna - chcą orać, bo miejsce najlepsze czasy ma za sobą. Z drugiej - nie tak dawno postawił się tam Max Burgers. Raczej nie pchali by się w lokalizację, której za momentów parę ma nie być.

klata

Zadomawiam się
W Gdańsku to może będzie Auchan na Spacerowej? Swego czasu pokazywałem lokalizację Redakcji, była zachwycona bliskością transformatorów. Z jednej strony przyszłość tego miejsca jest niepewna - chcą orać, bo miejsce najlepsze czasy ma za sobą. Z drugiej - nie tak dawno postawił się tam Max Burgers. Raczej nie pchali by się w lokalizację, której za momentów parę ma nie być.

To byłaby dobra lokalizacja, niedaleko powstaje park rozrywki Majaland więc będzie pewnie dużo przyjezdnych

piotrazz

Posiadacz elektryka

Wcześniejsza planowana lokalizacja w Gdańsku - to okolice ul. Szczęśliwej - również w okolicy Auchana :) Dużo większy parking i lepsze skrzyżowanie - zarówno z obwodnicy południowej (S7) jak i zachodniej (A1).

Pepek

Posiadacz elektryka
Wcześniejsza planowana lokalizacja w Gdańsku - to okolice ul. Szczęśliwej - również w okolicy Auchana :) Dużo większy parking i lepsze skrzyżowanie - zarówno z obwodnicy południowej (S7) jak i zachodniej (A1).
No ja właśnie z okolic Szczęśliwej i to właśnie ponoć przy tamtym Auchanie miał niby powstawać SuC - z racji właśnie bliskości obwodnic i docelowej trasy S6, a także z dość dobrą komunikacją z centrum miasta. No i tam jest naprawdę dużo miejsca na parkingu + jest nawet jakiś słupek, który kiedyś był darmowy, ale teraz to już Energa - czyli Orlen.

Wychodzi na to, że falstart zarówno z "moim" jak i Redakcji ogłoszeniem końca głosowania, bo nadal trwa. I co prawda wiem, że zimowa się skończyła przed czasem (23.12.?), a wiosenna dopiero chyba 5.04., ale coś tutaj nie gra.
Może Elon zwolnił o osobę za dużo i nikt nie wie jak "odpalić" kolejną edycję? :D

piotrazz

Posiadacz elektryka
Mamy to! Radomsko wygrało wiosenną edycję głosowania. Otworzyli letnią. Może skoordynować te wysiłki i Wasze wcześniejsze propozycje wrzucić żeby faktycznie powstały w miejscach gdzie ich potrzeba?