Ciekawy trop.Wszystkie lokalizacje są powiązane z obecnością supermarketów Auchan...
Ciekawy trop.Wszystkie lokalizacje są powiązane z obecnością supermarketów Auchan...
Teraz nabiera sensu ten przekop w poniedziałek od zachodniej strony centrum handlowego i te wielkie szpule kabli. Tylko żeby jeszcze o północ kraju zadbali to będzie super.Dzisiaj w Krakowie ekipa serwisowa uruchamiała 2 do tej pory wyłączone SuC. Problemy są z 2A i 2B bo się grzeją kable i muszą zamontować chłodzenie, co chyba właśnie robili. Ale podejrzewają że to przez to że za cieńkie kable zainstalowali. Chargery 1A i 1B tego problemu nie mają.
Panowie wspominali że te chargery w Krakowie mają jeden z wyższych statystyk czekania na zwolnienie staowiska w Europie. Może to być zwiazane z sporadycznym wyłączaniem 2A i 2B.
Dowiedziałem się również że w Bonarce w Krakowie, rozpocznie się instalacja: 16x SuC V3 w Lipcu i ma się skończyć we Wrześniu. Będą się znajdować w tym samym miejscu. Moc 250kw. Obecne 4 chargery są 'tymczasowe' i zostaną zastępione przez dodatkowe które będą montować przy 2024. roku. Docelowo ma być 24 SuC w Bonarce.
Podobno kolejną lokalizacją gdzie się mają pojawić to Gliwice przy A4 i Poznań. Wszystkie lokalizacje są powiązane z obecnością supermarketów Auchan...
To byłaby dobra lokalizacja, niedaleko powstaje park rozrywki Majaland więc będzie pewnie dużo przyjezdnychW Gdańsku to może będzie Auchan na Spacerowej? Swego czasu pokazywałem lokalizację Redakcji, była zachwycona bliskością transformatorów. Z jednej strony przyszłość tego miejsca jest niepewna - chcą orać, bo miejsce najlepsze czasy ma za sobą. Z drugiej - nie tak dawno postawił się tam Max Burgers. Raczej nie pchali by się w lokalizację, której za momentów parę ma nie być.
![]()
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.www.google.pl
W Gdańsku to może będzie Auchan na Spacerowej? Swego czasu pokazywałem lokalizację Redakcji, była zachwycona bliskością transformatorów. Z jednej strony przyszłość tego miejsca jest niepewna - chcą orać, bo miejsce najlepsze czasy ma za sobą. Z drugiej - nie tak dawno postawił się tam Max Burgers. Raczej nie pchali by się w lokalizację, której za momentów parę ma nie być.
![]()
Google Maps
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.www.google.pl
No ja właśnie z okolic Szczęśliwej i to właśnie ponoć przy tamtym Auchanie miał niby powstawać SuC - z racji właśnie bliskości obwodnic i docelowej trasy S6, a także z dość dobrą komunikacją z centrum miasta. No i tam jest naprawdę dużo miejsca na parkingu + jest nawet jakiś słupek, który kiedyś był darmowy, ale teraz to już Energa - czyli Orlen.Wcześniejsza planowana lokalizacja w Gdańsku - to okolice ul. Szczęśliwej - również w okolicy AuchanaDużo większy parking i lepsze skrzyżowanie - zarówno z obwodnicy południowej (S7) jak i zachodniej (A1).