Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Nie wiem, tak mi apka Tesli wyświetla. Nie znam się na prądzie.
41B47747-2518-42BF-9B56-D53F19C159CE.png

nyknow

Fachowiec
Jak by co, to warunki są obecnie dość spartańskie w okolicach salonu ;)
Jak napada mokrego śniegu, to te letnie oponki potrafią się poślizgnąć. Ostrzegam zawczasu i życzę bezpiecznej jazdy :)

duzo samochodów - jak byłem w sierpniu to było zdecydowanie mniej ...... ale nic sie nie zwalnia (w sensie dostępności nowe nie pojawiają się) :)

t3sla4sun

Zadomawiam się
duzo samochodów - jak byłem w sierpniu to było zdecydowanie mniej ...... ale nic sie nie zwalnia (w sensie dostępności nowe nie pojawiają się) :)
Napchane tam jest tak, że szok. Ale też dziwi mnie, że wydają może 2 samochody dziennie - reszta to akcje serwisowe.

Czy ktoś wie co obejmuje to "zbrojenie" samochodu przed wydaniem klientowi? Ściągniecie folii, pasków ochronnych i umycie auta?
Czy coś jeszcze?

Fixtor

Zadomawiam się
A do mnie właśnie dotarły dokumenty. Zastanawiam się co z tym zwolnieniem z akcyzy. Jest jakiś papier, wydrukowany i podpisany przez salon Tesli, z "oświadczeniem", że to jest samochód elektryczny i podlega zwolnieniu z akcyzy - to jest to co urzędnik potrzebuje, czy muszę jeszcze dostać coś bardziej oficjalnego?

nyknow

Fachowiec
Napchane tam jest tak, że szok. Ale też dziwi mnie, że wydają może 2 samochody dziennie - reszta to akcje serwisowe.

Czy ktoś wie co obejmuje to "zbrojenie" samochodu przed wydaniem klientowi? Ściągniecie folii, pasków ochronnych i umycie auta?
Czy coś jeszcze?
akcje serwisowe? coś wiesz więcej na ten temat (co masz na mysli)? te akcje serwisowe dotyczą aut jeszcze nie zarejestrowanych / nie sprzedanych? na filmiku wiekszosc aut nie jest zarejestrowanych

Sawa

Zadomawiam się
Jeśli chodzi o akcyzę to właśnie dostałem maila, że do dnia dzisiejszego nie dostali jeszcze żadnych zwolnień. Ja samochód rejestrowałem już prawie 2 tygodnie temu. Mam nadzieję, że się wyrobią przed odbiorem stałego dowodu.