Michał spod Krakowa
Pionier e-mobilności
ale jako skutek uboczny masz zawsze o 15 podgrzane baterię i kabinę? dobrze rozumiem?
Mam 'pre-conditioning' nieaktywny. Może być że nie mam tego skutku ubocznego.ale jako skutek uboczny masz zawsze o 15 podgrzane baterię i kabinę? dobrze rozumiem?
Miałem tak 2 budziki na 13:00 oraz na 14:59. No i bawiłem się w to, chcę coś innego spróbować.Wg mnie jest "ekwylibrystyka" bo wystarczy przypominaczka i odpalić ładowanie apką w fotelu i ustawić tak poziom ładowania aby zdechło przed 15stą.
Lub o tej godzinie zakonczyć tez zdalnie.
Zreszta u mnie przy 11kW ładowanie trwa krótko i takie doladowanie pewnie samo w sobie by się szybko skończyło. To zaleta 3 faz
Czyli jak podlaczysz auto np. o 10:00 niskim SoC (bo zdazyles wyjezdzic z rana, wersja performance da sieMam wyjazd ustalony na 15:00 (tani prąd dzienny), a Off-peak hours 6:00. Ładuje w nocy, kończy o 6:00, potem podładowuje przy potrzebie w dziennej taniej strefie do 15:00.
Jest jakis plugin na OpenHub? Po tym jak Tesla usunela z API „stary” sposob autentykacji, malo co juz teraz dziala.W mim przypadku jest to oszczędność 0,5 grosza na każdej kWh (Energa taryfa 12r).
Czyli przy obecnym stylu jazdy to daje oszczędność rzędu 1800 PLN rocznie, w granicznym przypadku. A taka kwota jest warta poświęcenia 1-2 godzin szukania i uruchomienia rozwiązania ładowania poza szczytem.
Teslę wybrałem między innymi dlatego, że ma niski koszt posiadania - TCO. Na podobnej klasy auto - BMW czy Ford Mustang bym się nie skusił.
Podsumowując:
- jednak coś da się ustawić z poziomu Tesli - do przetestownia
- można użyć MacroDroid - dzięki Bronek za info - na pewno sprawdzę to rozwiązanie,
- no i pozostaje OpenHub lub inny podobny soft do zażądania domu, raczej nie dla każdego.
Prawda, jak ubytek jest większy niż da się uzupełnić w 2 godziny to zacznie wcześniej.Czyli jak podlaczysz auto np. o 10:00 niskim SoC (bo zdazyles wyjezdzic z rana, wersja performance da sie), to zacznie Ci ładować przed „tanim prądem dziennym” i trick już nie działa
![]()
Albo TeslaFi z odrobiną vampire drain i abonamentemPrawda, jak ubytek jest większy niż da się uzupełnić w 2 godziny to zacznie wcześniej.
Ale przy moim zwykłym jeżdżeniu wokół komina niema problemu.
6% zasięgu doładowała w mniej niż 1.5 godziny.
A jak to nie pasuje to idą schodki:
- Macdroid
- 3-fazowy EVSE/Wallbox
- Smart home
- Smart EVSE
Openhab działa bez problemu z nowym logowaniem, ale trzeba pobrać najnowszą wersję plug-in'aJest jakis plugin na OpenHub? Po tym jak Tesla usunela z API „stary” sposob autentykacji, malo co juz teraz dziala.