Holiday Update - spekukacje

Bronek

Pionier e-mobilności
Jesli chodzi o AP to nadal jest wkurzajacy lag jak ktos przede mna zjezdza z drogi. Zamiast zaczac wczesniej przyspieszanie, czeka az auto z przodu w 100% zjedzie z pasa, potem jeszcze pauza i dopiero przyspieszanie.
To jest normalne ale nie dla naszego charakteru narodowego :). To jak ze szlabanami, nie potrafimy dotrwać do końca ich podnoszenia.
Jadąc na AP nie powinniśmy się przejmować jak jest realizowana jazda mając dane o której dojedziemy. Przecież to akceptujemy?
To nie obrona AP ale próba zrozumienia dlaczego? Bo to jak jazda jako pasażer z prawej gdy kierowcą jest żona :) i odwrotnie. ILE TO JA SIĘ NASŁUCHAM!

Ps Jak "weteran" FSD powiem że wg mnie, najlepiej było w 2020r ale tylko na drogach szybkiego ruchu, ale czasem wtedy w niektórych rejonach bywały tzw "fantomy". Ja ich prawie nie miałem ( plus dali mi na chwilę pełną opcje przez błąd) . To były jeszcze czasy wiary w FSD wtedy jednorodne dla wszystkich

Last edited:

poochaty

Posiadacz elektryka
U mnie właśnie weszła aktualizacja z 2023.44.30.4 na 2023.44.30.6
U mnie się instaluje, ale x.x.5.1 Dziś ruszam w trasę. Zobaczymy.

TomRS

Pionier e-mobilności
Jesli chodzi o AP to nadal jest wkurzajacy lag jak ktos przede mna zjezdza z drogi. Zamiast zaczac wczesniej przyspieszanie, czeka az auto z przodu w 100% zjedzie z pasa, potem jeszcze pauza i dopiero przyspieszanie.
Ja w takich przypadkach zawsze sam dodaję gazu i rozpędzam szybko auto do prędkości docelowej, puszczam gaz i tempomat przejmuje sterowanie. W Tesli to nie zadziała jak jest aktywny AP ?

poochaty

Posiadacz elektryka
Szybki raport. Po update do 44.30.5.1 Autopilot nic a nic nie krzyczy (poza pierwszymi 5 sekundami) , a na rozgladanie się zupełnie nie reaguje.
Jazda z opartą ręka dziś z rana.

Attachments

• 20231223_110455.jpg
    20231223_110455.jpg
    3,7 MB · Liczba wyświetleń: 21

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja w takich przypadkach zawsze sam dodaję gazu i rozpędzam szybko auto do prędkości docelowej, puszczam gaz i tempomat przejmuje sterowanie. W Tesli to nie zadziała jak jest aktywny AP ?
Działa tylko trzeba uważać, żeby 140 nie przekroczyć bo automatycznie ban na AP leci.